Sport

2015.07.10. 09:48

Új gép, új szezon, és egy ezüst

Becsehely - A tizenháromszoros magyar bajnok pilóta, Ferinc Vince és új navigátora, Szabó Gabriella egy speciális ultrakönnyű repülővel, autogyroval 2. helyen végzett a szezonnyitó, balatonfőkajári Sirály Kupán.

Benedek Bálint

A fényképkereső feladat a most debütáló navigátornak nagy kihívást jelentett, ám a sok gyakorlásnak hála a viadalon éles körülmények között sem vallott szégyent. Bár a kanizsai kettős számára nem indult jól a verseny, az első feladatról egy apró technikai probléma miatt elkéstek, ám a folytatás sokkal biztatóbban alakult. A többi navigációs versenyszámot ugyanis megnyerték, és felállhattak a dobogó második fokára. Annak ellenére is, hogy az autogyro-t a tapasztalt pilóta is csak tanulja még.

Egy hét múlva Ferinc Vince itthon is repül autogyro-val. Fotó: Szakony Attila

– A tapasztalatszerzés volt a cél, mindketten kezdők vagyunk, autogyro-val versenykörülmények között még soha nem repültünk – mondta Ferinc Vince. – Ebből a szempontból tökéletesen sikerült a viadal az apróbb hibák pedig a technikai sportok velejárói.

A kanizsai közönség testközelből is megismerkedhet az érdekes forgószárnyas géppel: július 17. és 19. közt a kiskanizsai repülőtéren tartják majd az ultrakönnyű repülők nemzeti bajnokságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!