Sport

2015.07.12. 19:56

Oroszok nélkül is színvonalas volt a Balaton Open Cup

Keszthely – Rekkenő nyári hőségben rendezték meg a hétvégén a hatodik Balaton Open Cup nemzetközi strandkézilabda torna a Városi strandon.

Góth Imre

Idén 13 férfi és 11 női csapat érkezett: a hazaiak mellett szlovák, szerb, horvát és spanyol alakulatok, a viadal nemzetközisége pedig a lengyel játékvezetőkkel teljesedett ki. A tavalyi keszthelyi torna a brazíliai vb előtt jó felkészülésnek számított, most azonban éppen Európa-bajnokság után van a sportág, ez a mezőnyt is átalakította – hiányoztak a korábban rendre dobogós orosz csapatok.

– A változást szerencsésnek tartjuk, így többen megismerik a pályát és a várost. Az a jó, hogy minden évben sikerült kiemelkedő csapatokat megnyerni az indulásra – mondta Kovarszki János szervező, akitől megtudtuk, hogy horvát szomszédaink mindkét nemben a komplett élmezőnnyel jelentek meg. A magyar női válogatott tagjait szentendrei színekben lehetett látni Keszthelyen.

Emelte a rendezés színvonalát az a nagyméretű kivetítő, ami a helyszínen tette érdekesebbé a mérkőzéseket lassításokkal, visszajátszásokkal. Ezt a látványt élvezhették jó minőségben, akik interneten keresztül követték az EBT tornát. A kupa-sorozatban a tegnapi verseny volt a második állomás, a következő fordulót Salgótarjánban rendezik meg. A Magyar Kézilabda Szövetség idén is a hazai bajnokság kvalifikációs állomásának választotta a zalait. Így a korábbi évekhez hasonlóan sok hazai csapat számára jelentett vonzó állomást a Balaton-parti település.

A házigazdák két csapattal is szerepeltek. A HÍR-Sat Keszthely BHC junior a pénteki ifi tornán indult ahol a hévíziek hölgyek is megjelentek. A lányok jó szereplésük után azt tervezik, hogy jövőre indulnak a felnőttek között. A felnőtteknél a HÍR Sat a második csoportba került, értékes győzelmeiket keresztbeverések hatástalanították, így az 5-8. helyért folytathatták a küzdelmet. Az 5. helyet szerezték meg, miután 2:0-ra verték a horvát White Boys-t. A színvonalas meccsek közül a női mezőnyt kell kiemelni, a létszámnövekedés náluk látványos javulással járt együtt.

A bronzmérkőzések mindkét nemnél magyar párharcot hoztak. Nőknél az OVB Beach Girls–Győri Strandkézilabda Club szétlövéssel 2:1. Férfiaknál a Salgótarjáni Strandépítők BHC–Dinamit BHC szétlövéssel 2:1. A döntőben nőknél BHC Dubrava (horvát)–Multichem Szentendre szétlövéssel 2:1, a férfiaknál Algeciras (spanyol)– BHC Sesvete (horvát) 2:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!