Sport

2015.06.11. 14:00

Vissza a Göcsejringre - Az ob második futama következik vasárnap

Kustánszeg - Vasárnap ismét benépesül a falu roncsderbi pályája, a magyar bajnokság mezőnye két év után tér vissza a nevezetes helyszínre.

Varga Andor

Lakatos Dezső, a viadalt rendező Kustánszeg SE elnöke ötvennél több versenyzőre számít a viadalon.

- Az országos bajnoki sorozat már elkezdődött, Szombathelyen zajlott le az első verseny, és ott a részünkről a szokottnál kevesebben álltak rajthoz - mesélte. -  De ennek a legfőbb oka az volt, hogy még nem készült el minden autó: talán mindenki a hazai versenyre próbált időzíteni. Ebből a szempontból most a legjobb híreket mondhatom, hisz valamennyi versenyzőnk rajtra kész, a nézők nagyjából húsz kustánszegi autót láthatnak a pályán.

A Göcsejringen már délelőtt 10 órakor felbőgnek a motorok, és elsőként az edzéseket bonyolítják majd le. Aztán következnek a futamok, minden kategóriában három, melyek összesítése alapján kialakul a futam végeredménye. Lakatos Dezső úgy számol, az igazi versenyek 13 órától kerülnek sorra.

A nézők és az autók legutóbb 2013. júniusában népesítették be a Göcsejringet. Ennyi idő alatt már igazán kiéhezhettek egymásra Fotó: archív/Katona Tibor

- Az biztos, hogy látványos viadalok lesznek, sok borulásra, számítok, mert az indulók nyilván megadják a módját a kustánszegi visszatérésnek - fogalmazott az egyesületi elnök, aki bízik abban is: az eltelt kényszerszünetben a nézők is kiéheztek kicsit az autóversenyre, és a várható nagy meleg ellenére sokan választják a Göcsejringet strand helyett.

Az idénynyitó roncsderbi ob-futam kustánszegi eredményei. Ifjúsági, 1. kategória: 1. Klitza Dominik. Ifjúsági 3.: 2. Bakos Bence. Lada: 1. Geráth Péter, 3. Berta József. Széria kicsi: 5. Karbovszky Ferenc, 6. Ugranyecz Miklós. Széria közép: 2. Horváth Bence. Széria nagy: 2. Borka László. Szuper futam: 2. Borka László. 4. Sipos Tamás, 5. Karbovszky Ferenc, 6. Lakatos Dominika. Női: 1. Lakatos Domnika, 4. Bakos Csabáné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!