Sport

2015.06.17. 12:11

Nagykanizsai kispályás labdarúgó bajnokság - Szeptemberig pihenhetnek

Nagykanizsa - Nemrég félidejéhez érkezett a városi kispályás labdarúgó bajnokság. Az 56 csapat közül akad, amelyik már elvérezett, de sokan még versenyben vannak a dobogós helyezésekért.

Pásztor András

Az idei kispályás bajnokságban jelentősen lecsökkent a résztvevő csapatok száma, így egy-egy osztályban a korábban megszokott 10-12 gárda helyett csak 8-9 alakulat küzd egymással. Ennek megfelelően a mérkőzések is nagyobb téttel bírnak, egy váratlan vereség vagy bravúr sokat számíthat a végelszámolásnál.

Az I. osztályban az RMP-Földi csapata vezeti a mezőnyt, de mögöttük csak 3 ponttal van lemaradva a Fix Bomba csapata, míg a dobogó harmadik helyén a Curacao nyaralhat. Persze a legjobbak között is van leggyengébb, sajnos a Vinners Victória csapata eddig egyetlen árva pontot sem szerzett a hét forduló alatt.

A II. osztályban valamivel szorosabb a mezőny, a NILFISK vezet, de mögöttük a Nimfas CO és a Rózsa Presszó palin gárdája is csak két ponttal van lemaradva. A Kanizsa Klub és az Arizona valószínűleg már nem szólhat bele a dobogós helyezésekbe.

A III. osztályban is kiegyenlített a küzdelem, a Hidrofiltnak csupán egyetlen pont előnye van a Dynamic és kettő a harmadik helyen álló Calcio Jovis gárdájával szemben. A szebb napokat látott 1. FC Chemotox és a Kispálya FC is nagyon lemaradt a két csapat csupán 4-4- pontot gyűjtött össze eddig.

A IV. osztályban a Hélium FC magabiztosan vezet, mögötte a KA-MU SE és a Bak-Elit csapata tanyázik.

Az Senior I. osztályban a tavalyi bajnok MU-VILL vezeti a tabellát, második helyen a Puncs Fagyizó gárdája áll, míg nem kis meglepetésre a harmadik helyen az újonc Flamingo FC található. Ebben az osztályban a Blackburry még pont nélkül áll.

A Senior II. osztályban az FC KAU csapata vezeti a tabellát, megelőzve a Sympatic és a Tungsram csapatát. Ebben az osztályban a Hidrofilt, valamint a Magic Gold gárdája a sereghajtó.

A Senior 45-ös osztályban egyelőre hat csapat vitézkedik, közülök a TIP-TOP 45 az első, a Gelka-Hírtech a második, az Igazságügy 45 pedig a harmadik helyezett.

Alsóházi rangadó. A seniorok közt a Blackburry (kék) és a 2. FC Almalé csatáját az utóbbi nyerte. Fotó: Szakony Attila

Mint azt Kápolnás Zoltán, a bajnokságot bonyolító Városi Football Szervezet elnöke elmondta: a szezon első felében aránylag sportszerű mérkőzések zajlottak, csupán két játékos kapott eltiltást. Az elnök jelezte: a bajnokság szeptembertől folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!