Sport

2015.06.28. 10:19

Bakuban befejeződtek az I. Európa Játékok küzdelmei

Baku - Azerbajdzsán fővárosában vasárnap befejeződtek az I. Európa Játékok küzdelmei. Zalai szempontból is van miért elégedettnek lenni: szombaton Matyasovszky Dalma 100 méteres hátúszásban újabb pontszerző helyen, ötödikként csapott célba.

Kerkai Attila

Matyasovszky Dalma, az EuropTec ZÚK úszója a 100 méteres hátúszásban az ötödik helyezést szerezte meg 1:03,12-es idővel. Mint korábban beszámoltunk róla, az egerszegiek tehetsége a 200 méteres hátúszásban is döntős volt, melyben a 6. helyezést szerezte meg. A 100 méteres hátúszásban pénteken előbb a középdöntőbe került be, majd a hetedik legjobb idővel kiharcolta a szombati fináléban való részvételt is. A döntőben tovább javult Matyasovszky Dalma és idei legjobbját elérve szerezte meg a szintén pontszerző, ötödik helyezést, ami minden előzetes várakozást felülmúlt az ő esetében.

Horváth Csaba edző és Matyasovszky Dalma a kiutazás előtt egy döntős szereplésben bízott, amiből kettő lett, ráadásul pontszerzőként térhetnek haza, így érthető az elégedettség. Fotó: Katona Tibor

A helyszínen tartózkodó Horváth Csaba edző megerősítette: tanítványa nagyon elégedett és a 100 méteres úszás is mutatja, hogy egyre jobb formába került. Azt kissé sajnálják, hogy a 200 méteres döntőt betegen úszta le, ami megnehezítette a dolgát, de abban is a 6. helyen végzett.

– Ezzel a szerepléssel maximálisan elégedett vagyok, hiszen azt nem is gondoltuk, hogy Dalma a 100 méteres számban is döntőt úszhat ebben a nagyon erős mezőnyben – mondta el telefonon Bakuból Horváth Csaba a szombati finálét követően. – Két olimpiai pontszerző helyezés nem rossz és most már abban is bízhatunk, hogy az időeredmények is elkezdenek javulni.

Matyasovszky Dalma a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta: teljesen sosem lesz elégedett önmagával, de úgy érzi, hogy Bakuban kihozta magából a maximumot. Hozzátette azt is, hogy most már valóban úgy érzi, hogy kezd kijönni abból a hullámvölgyből, amelybe korábban került.

Bakuban az utolsó két napon az úszó Lavotha Oszkár 50 gyorson ötödik lett, Sós Dániel 400 m vegyesen negyedik, a cselgáncsozó Tóth Krisztián (90 kg) ötödikként zárt. Ugyancsak 5. helyen zárt férfi párbajtőr csapatunk strandlabdarúgóink pedig hetedikek lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!