Sport

2015.05.05. 14:53

Arany- és ezüstérem a Jázminoknak - Zalaszám-ZAC két ifjú középtávfutója Ausztriában állt rajthoz

Zalaegerszeg - Május első napján a Zalaszám-ZAC két ifjú középtávfutója Ausztriában állt rajthoz utcai futóversenyen és két éremmel tértek haza.

Kerkai Attila

Az ausztriai Bad Blumauban rendezett hagyományos, immár 15. alkalommal lebonyolított futófesztivált, amire ezren neveztek. Molnár Jázmin a Zalaszám-ZAC ifjú futója a korcsoportja (U14) számára kiírt 1000 méteres táv helyett az U16-os korosztály 5275 méteres távjára szavazott , de ez is nyerőnek bizonyult,. Méghozzá azért, mert Molnár Jázmin magabiztos versenyzéssel a tavalyi idejét csaknem egy perccel megjavítva, 21:27 perces idővel maga mögé utasította a mezőnyt.

Molnár Jázmin (balról) és Horváth Jázmin együtt örült. Fotó: ZAC

Horváth Jázmin, aki szintén a Zalaszám-ZAC versenyzője is ott volt az ausztriai viadalon, aki az U12-es korosztály ezer méteres távján indult. Ő is dobogóra állhatott, hiszen Horváth Jázmin a 4:59 perces idejével ezüstérmesként szakította át a célszalagot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!