Sport

2015.03.19. 17:55

Élénk bridzsélet: játsszák és szervezik

Nagykanizsa - Jó hírek érkeztek a kanizsai bridzsezőkről, akik egy most véget ért internetes versenyt nyertek meg, péntektől pedig szervezőként is ott lesznek a vidékbajnokságon.

Kerkai Attila

A Nagykanizsai Bridzs Sportegyesület tagjai még az országos csapatbajnokság januári döntőjében a hatodik és a tizenkettedik helyet szerezték meg; majd megnyerték a március 12-én véget ért internetes BAM csapatbajnokságot – ráadásul veretlenül. Utóbbi fontos sikerként könyvelhető el; csakúgy, mint az a fejlemény, hogy az országos sportági szövetség elnökségében, illetve versenyrendező bizottságában is tevékenykedik a kanizsai egyesület egy-egy tagja. Ráadásul tavaly óta a Magyar Bridzs Szövetség megbízásából a Nagykanizsai Bridzs SE irányítja, szervezi és rendezi a vidéki bridzs bajnokságokat, illetve fogja össze a vidéki bridzs életet.

A kanizsaiak internetes bajnokságon győztes csapata, balról: Fenyves Jenő, Szabolcs Károly, Gőcze Gyula, Korsós Imre. Fotó: Kerkai Attila

E tevékenység része lesz, hogy péntektől vasárnapig a kanizsai egyesület szervezi meg Balatonföldváron az országos vidékbajnokságot, amely a Magyar Kupa vidéki selejtezője is egyben, és a viadalon három nagykanizsai csapat is indul.

Egy kissé távolabbra tekintve: a Magyar Bridzs Szövetség 2016-ban Budapesten rendezi a bridzs Európa-bajnokságot, amely komoly kihívást jelent a hazai bridzsélet valamennyi szereplőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!