Sport

2015.02.15. 13:20

Nem lett sorminta

Nagykanizsa – A Kanizsa VSE ob I/B-s vízilabda-együttese az elmúlt évek hagyományainak megfelelően indult a Budapest Winner Téli Kupa küzdelmein, melyek keretében a tavalyelőtti első, illetve a tavalyi második helyezést követően ismét ezüst-érmes lettek Németh Zsolt tanítványai.

Kühne László

Az évről évre javarészt ob I/B-s legénységeket felvonultató torna a tavaszi szezonra való felkészülésnek sem utolsó, és a kanizsaiak az A jelű csoportban kezdtek a Kaposvár VK ellen (9-6 ide), következhetett az MTK 1888 (8-6 ide), majd a MAFC ellen zárták a csoportkört (9-5 ide). A KVSE csoportelsőként kerülhetett a másik három csoportelső társaságába, ahol a fővárosi UVSE első számú gárdáját kapta úgymond elődöntőbeli ellenfélként. Kádár Bencééknek itt is jól ment, hiszen a Kőér utcai uszoda eredményjelzője az ő 8-5 győzelmüket mutathatta. Következhetett a finálé, ahol a mindig nagy rivális Tatabányai Vízmű várt a nagykanizsai csapatra. A tatabányaiak végül magabiztosan nyerték a találkozót 10-4-re, akik már két negyed után elléptek 6-1-re, onnan pedig már csak arra kellett ügyelniük, hogy előnyüket megtartsák.

– Sajnálom, hogy a döntőben már nem tudtuk azt a kellően célratörő játékot játszani, mint amit a korábbi meccseinken – fogalmazott Németh Zsolt, a Kanizsa VSE edzője. – El kell ismerni, ellenfelünk ezúttal jobb volt, de úgy érzem, nincs miért szégyenkeznünk a második helyet illetően.

A kanizsaiak a tornával gyakorlatilag felölelték a teljes felkészülési időszakukat, s következhet a bajnoki szezon tavaszi szakasza, majd rájátszása, ami szinte maratoni hosszúságot jelent a júniusi zárásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!