Sport

2015.02.14. 15:02

Küzdelmes mérkőzésen ZTE-győzelem, vezéráldozattal

Szombaton a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata elvileg a jövő heti bajnoki főpróbáját tartotta, amikor felkészülési találkozón a horvát harmadik ligás Medimurje Cakovec együttesét fogadta. Küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat, nyert a ZTE FC, de a csapatkapitány Simonfalvi Gábor sérülése nem hiányzott...

Kerkai Attila

ZTE FC – Cakovec 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Bors.
ZTE FC: Szappanos (Cirjék) - Króner, Kovács G., Forgács, Fodor – Simonfalvi (Bedi), Szakály A. (Bíró A.) - Babati (Zsiga E.), Szöllősi (Murai), Városi (Bailo) – Vittman (Délczeg, Tóth B.).
Gólszerző: Babati (44.), Bíró A. (88).

A felkészülés során először szerepelt hazai környezetben a ZTE FC, amely először játszott füves pályán is a sok műfüves gyakorlás és edzőmeccs után. Az ellenfél a horvát III. ligás Csáktorna volt, amely a hírek szerint a nyáron ugyan kiharcolta a második ligás szereplés jogát, de egyéb okok miatt nem éltek ezzel. A ZTE FC keretében egy új nevet is felfedezhettünk, Zsiga Ervinét, akiről megtudtuk, hogy erdélyi magyar és próbajátékra érkezett. Lendvai Miklós, a ZTE Fc vezetőedzője elmondta, hogy ajánlották nekik  a játékost és mérkőzés közben is szeretné látni, ezért a második félidőben tervezi csatasorba küldeni. A keretből viszont hiányzott Horváth Péter, akit a héten igazolt a Lenti TE-től az egerszegi csapat, s mint kiderült, a fiatal játékos nem úszta meg az influenzát, szombatra kidőlt a sorból.

A ZTE FC egy rámenős ellenféllel találkozott, amely agresszív stílusával kellemetlenségeket is okozott a zalaiaknak. Lendvai Miklós vezetőedző sem volt mindig elégedett a látottakkal, aztán Babatinak akadt két ígéretes lövése, de ezek elkerülték a kaput. A zalaiak szakvezetője a találkozó előtt elmondta, lesznek  előre eltervezett cseréi, azt viszont biztosan nem tervezte, hogy már az első félidőben kénytelen lesz váltani. Simonfalvi Gábor ugyanis egy ütközés után a földön maradt és nem szimulált: kiugrott a válla, s úgy ahogy volt, szerelésben a kórházba vitt az útja... Helyét a fiatal Bedi Bence vette át,a ZTE FC pedig a szünet előtt gólt szerzett. A 44. percben egy pontos akció végén Babati már nem hibázott, aki Kovács G. passzából volt eredményes, 1-0.

A szünetben négyet  cserélt a ZTE: Bailo, Murai, Délczeg és Czirjék   érkezett, akik Szőllősit, Vittmant, Városit és Szappanost  váltották. A játék különösebben nem változott, sok volt a kemény belépő és kevés a helyzet, de a ZTE-nek egy-egy villanása azért akadt a kapu közelében, de igazi veszély nem alakulkt ezekből. Ahogy Lendvai Miklós ígérte, több játékosának is lehetőséget adott a játékra. Az egerszegiek egyértlműen többet birtokolták a labdát, és a találkozó végéhez közeledve Bíró András egy szép fejessel biztosította be csapata győzelmét, 2-0.

Legközelebb tehát már a jövő szombati Békéscsaba elleni hazai bajnoki találkozó következik a zalaiak számára. Addig vannak még nyitott kérdések, például, hogy mi lesz Városi Viktor sorsa.

A találkozó után érdeklődtünk Simonfalvi Gábor állapotáról, s mint megtudtuk, a kórházban helyre tették a kificamodott vállát  és rögzítőkötést kapott a játékos. Visszatérésével kapcsolatban viszont nem bocsátkozott senki jóslásokba, az ilyen jellegű sérülések esetében általában speciális edzések mellett egy-két hetes kihagyás szokott következni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!