Sport

2015.01.17. 18:20

Bicsák Flóra dupla elismerése

A Zalaegerszegi Triatlon Klub sikeres éven van túl, és a Magyar Triatlon Szövetség 25. Triatlon Díjátadó Gáláján a zalai klub tagjainak is jutott az elismerésekből, s nem is akármilyen szinten.

Kerkai Attila

Bicsák Flóra, aki nyáron a Nanjingban megrendezett ifjúsági olimpián képviselte Magyarországot, a 2014-es év ifjúsági és junior versenyzője lett, valamint aranyjelvényes duatlonversenyző és duatlon-ranglistagyőztes. Edzői, Góczán István (futóedző), Horváth Tamás (úszóedző) és Déri Miklós (triatlon- és kerékpáredző) pedig az év edzői elismerésben részesültek.

Marx Tamás ifjúsági korú versenyző aranyjelvényes minősítést érdemelt ki egész éves teljesítménye alapján.

A felnőtt versenyzők között többen ranglistahelyezéseket értek el. Sóska Renáta a 25–29 éves korcsoport amatőr triatlonranglistáját megnyerte, Déri Miklós az 55–59 éves korcsoport amatőr duatlonranglista 3. helyezését érte el, Kárász Pál a 65–69 éves korcsoport amatőr duatlonraglistáját megnyerte, a triatlonranglistán pedig 3. helyezést szerzett.

A budapesti ünnepségen járt zalai küldöttség, balról dr. Bicsák Lajos, Sóska Renáta, Horváth Tamás, Bicsák Flóra, Góczán István, dr. Bali Ottilia, Kárász Pál, Marx Tamás, Németh János és Déri Miklós (Fotó: Zalatriatlon)

A triatlonklub nemcsak a versenyzőkre, hanem az év folyamán sikeresen megrendezett versenyeire is büszke. Tavasszal a többéves hagyománynak megfelelően az aquatlon megyei bajnokságot szervezte meg, ahova a megye és a város több iskolájából érkeztek versenyzők, és a legjobbak az országos bajnokságra jutottak tovább.

A korábbi évektől eltérően idén nem Keszthelyen, hanem Zalaegerszegen az aquaparknál rendezték meg a duatlon-diákolimpia Zala megyei döntőjét, melynek főszervezője szintén a Zala-egerszegi Triatlon Klub volt a korábbi szervezővel, a KVDSE triatlon szakosztályával. A sikeres versenyeket a következő évben is szeretnék megtartani, és lehetőség szerint az évek óta elmaradó triatlonversenyt is újraéleszteni a Gébárti-tónál.

A Zalaegerszegi Triatlon Klub az idei évre is pozitívan tekint, és törekszik rá, hogy mind az eredmények, mind a megrendezésre kerülő versenyek tekintetében felülmúlja a 2014-es év sikereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!