Sport

2014.09.18. 13:25

Rajt a kézilabda NB II-ben - Idén az Izzó terve a legmerészebb

Zala megye - A hétvégén kézilabdában is elkezdődik az új NB II-es szezon. Zala megyét három csapat képviseli ebben az osztályban: a nőknél a Hévíz SK, a férfiaknál pedig a Keszthelyi Georgikon DSE és az N. Izzó SE tagja a mezőnynek.

A Keszthely Georgikon DSE tavasszal szoros küzdelemben szerezte meg a 3. helyet az észak-nyugati-csoportban. Akkor sok saját nevelésű fiatal kapott lehetőséget náluk, és a klubnál arra a csapatra számítanak eztán is. Csupán két kölcsönjátékosuk távozott, helyükre Szász Szabolcsot és Pádár Marcellt a Csurgói KK ifjúsági együtteséből igazolták, és Somogyból érkezik kettős játékengedéllyel Géczi Áron is. Az edzéseket továbbra is Baranyai Norbert irányítja.

Az idei bajnokság nehezebbnek ígérkezik, a keszthelyiek célja pedig minél előkelőbb pozícióban végezni. Ennek érdekében heti három edzéssel készültek.

Az első fordulóban, szeptember 20-án az Ajkát látják vendégül szokásos helyükön, a Csokonai sportcsarnokban.

A Nagykanizsai Izzó SE az elmúlt idényben a hatodik helyen végzett a dél-nyugati csoportban. Dr. Woth Péter edző tanítványai a tavaszi sorozatukat folytatnák: akkor 11 meccsből kilencet megnyertek, és erre alapozva már komolyabb terveik is lehetnének.

Tavaly három csurgói, kettős igazolású játékosuk volt, ők már nincsenek Kanizsán, de helyükre érkezett hasonló konstrukcióban egy jobbátlövő és egy irányító a kisvárosból, Csonka Zoltán és Csalló Ádám személyében. Új fiú még a Csurgóról végleg leigazolt jobbszélső, Molnár Levente, és az NB I B-s Tiszavasváritól érkező Bálványkövi Attila.

A szezont szombaton Hőgyészen kezdő izzósok az idén dobogóért küzdenének.

Klász Karola, a Hévíz jelenlegi játékos-edzője lő kapura egy tavalyi meccsen. Nagy változások történtek a fürdővárosi csapatnál. Fotó: archív/Pezzetta Umberto

A Hévíz SK zsinórban 16. Nemzeti Bajnoki évét kezdi. Az együttesnél jelentős változások történtek: 518 mérkőzés után felállt a kispadról az edző Pécsi Zsolt; illetve a tavaly bronzérmes csapatból visszavonult Pék Petra és Lancz Katalin. Utóbbi több, mint 10 éve őrizte az együttes kapuját, és töltötte be a csapatkapitányi posztot. A volt válogatott Tóth Mária, az elmúlt három év gólkirálynője pedig anyai örömök elé néz.

– Szorgalmasan dolgoztak a lányok a felkészülés során – mondta Klász Karola játékos-edző. – Négy éve folyamatosan a bajnoki címért küzdöttünk, de most minőségi változás történt: a három, NB I-et megjárt játékos védekezése, góljai és rutinja hiányozni fog. Helyükre tizenéves játékosok érkeztek, így a taktikánk is átalakul. Türelmet kérünk a szurkolóktól. A siklósi idénynyitón nem mi leszünk az esélyesek, de igyekszünk az akaratunkat rákényszeriteni a házigazdákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!