Sport

2014.09.11. 16:10

Négy zalai tájfutó állhatott fel a dobogóra

Zalaegerszeg - Az idei nemzetközi Hungária Kupa tájfutóversenyen a zalai klubok versenyzői is képviseltették magukat és közülük négyen is a dobogóra állhattak.

Kerkai Attila

A zalai dobogósok, balról Porgányiné Heinrich Piroska, Porgányi Márk, Porgányi Anna és Császár Éva (Fotó: a szerző)

A Mátra déli lejtőin rendezték meg az idei év legnagyobb rangsoroló tájfutó versenyét az ötnapos Hungária Kupát. A versenyen indult 800 versenyző tiszta szálerdőben ám köves sziklás és szintes terepen, technikás pályákon versenyezhetett.

A korábbi évek után az idén is jól szerepeltek a zalai tájfutók, akik közül négyen is dobogón zárták az összetett versenyt. Legjobban Porgányi Márk (TRIÓ Egerszeg ZTC) szerepelt, aki a válogatottakkal tűzdelt ifjúsági kategóriában végig kimagaslóan teljesített és alig két perc hátránnyal az előkelő 2. helyen végzett. Szintén az összetett verseny 2. helyén végzett Porgányi Anna (TRIÓ Egerszeg ZTC), aki serdülő leányok mezőnyében válogatott kerettaghoz méltón versenyzett és nagyszerű futással újból dobogón végzett a rangos versenyen. Első napi futamgyőzelmét követően végig jól futott Császár Éva (Göcsej KTFE), aki az N35A kategóriában a legjobb magyarként a 2. helyen végzett. Stabil futásaival az összetett verseny 3. helyét szerezte meg Porgányiné Henrich Piroska (TRIÓ Egerszeg ZTC) az N40A-ban.

További jobb zalai eredmények. F14A: 6. Csertán András (TRIÓ Egerszeg ZTC). F40A: 5. Mézes Tibor Sólyom (Göcsej KTFE). F50A: 4. Varga József (Göcsej KTFE). F65A: 4. Vajda László (TRÓ Egerszeg ZTC). F70A: 4. Bányai Attila (TRIÓ Egerszeg ZTC).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!