Sport

2014.09.16. 11:30

Major Veronika világbajnok

Keszthely - Világbajnoki címet szerzett Granadában, a juniorok 40 vegyes lövéses számában Major Vertonika, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub kiválósága.

Góth Imre

Múlt hétfőn kezdődött meg Granadában az 51. Sportlövő Világbajnokság, 94 ország közel háromezer versenyzőjének részvételével. Köztük 30 magyar sportoló van ott.

A spanyolországi világversenyen a sportlövők puska, pisztoly, korong, és futócél versenyszámokban mérik össze tudásukat két héten keresztül. A magyarok eddig is jól szerepeltek a viadalon, most pedig már világbajnoknak is örülhetünk. A verseny kilencedik napján teljesült Major Veronika keszthelyi sportlövő álma.

- Pályafutásom eddigi legnagyobb versenyén vehettem részt, ráadásul én voltam az egyik legfiatalabb induló - mesélte Veronika. - Az elmúlt három évben a teljesítményem fokozatosan javult és jó időzítéssel értem el azt a szintet, amivel ezt a nagy versenyt is meg tudjam nyerni.

- Vera felkészülése akadálytalan volt - vette át a szót a tréner, Keczeli Zoltán. - Jó vele dolgozni, minden tanácsot megfogad, végtelenül szorgalmas. Versenyzése nem okozott túl nagy izgalmat, hatalmas előnyt szerzett már az első pár lövésnél, és magabiztosan lőtte egymásután a tízeseket. Összesen 368 kört lőtt, 15-tel többet mint a második helyezett, qatari ellenfele.

Major Veronika számára szerdán újabb verseny következik a vb-n. Nagyon készül, hiszen a moszkvai Eb-n már elérte a bravúrt: aranyat nyert mindkét lövészet során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!