Sport

2014.09.23. 15:05

Bravúros hévízi hajrá - Az NB II-es zalai kézilabda csapatok közül csak a lányok örülhettek

Hévíz, Keszthely, Nagykanizsa - A női és a férfi kézilabda NB II-ben is megkezdődtek a küzdelmek. Zalai szempontból a nyitóforduló mérlege: egy győzelem és két vereség.

Női NB II, Dél-nyugati-csoport:

Siklós–Hévíz 24-25 (13-10)

Siklós, 100 néző. Jv.: Mizsák, Orbán.

Hévíz: Iglódi – Földesi 3, Czigány 2, Gliba 1, Papp, Fehér 11, Borsi 3. Csere: Borda (kapus) Klász 2, Holczbauer 2, Lakatos 1, Ágoston. Játékos-edző: Klász Karola.

Több, mint egy évtizede nem fordult elő, hogy Pécsi Zsolt edző és Lancz Katalin csapatkapitány nélkül induljon vidéki mérkőzésre a zöld-fehér csapat. Hévízi találattal indult a meccs, de azt követően végig a hazaiak vezettek egy-két góllal. Különösen izgalmasak voltak az utolsó percek. A befejezés előtt Iglódi hétméterest hárított, majd Földesi egyenlített. A jó védekezést követően az utolsó támadást a Hévíz vezethette és időn túli szabaddobáshoz jutottak, amit Fehér Kitti értékesített, így az esélytelenebb fürdő városiak visszavágtak a korábbi évek vereségeiért és értékes győzelemmel kezdték a bajnokságot.A hévíziek közül Iglódi és Czigány végig játszotta a mérkőzést, Fehér a második játékrészben remekelt. Két tizenéves gimnáziumi tanuló személyében pedig újoncokat avatott a Hévíz. A 17 éves Ágoston Kitti negyedórában, míg a nála egy évvel fiatalabb Borda Gréta heteseknél kapott lehetőséget az NB II-ben. Klász Karola edzőként, Czigány Nóra csapatkapitányként győzelemmel debütált a Nemzeti Bajnokságban.

Jók: Iglódi, Fehér, Czigány.

Fehér Kitti 11 gólja is nagyban hozzájárult a Hévíz sikeréhez. Fotó: Katona Tibor

 

Férfi NB II, Észak-nyugati-csoport:

Keszthely GDSE–Ajka 18-26 (8-14)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Hornyik, Lábadi.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 6, Tóth L. 3, Baranyai N. 6, Kránitz, Szmola, Kretz 1, csere: Pádár (kapus), Csiszár 1, Zsinkó Á., Zsinkó B., Komáromi, Rácz 1, Hunkár, Szente, edző: Branayai Norbert.

A Keszthely öt meghatározó játékosát kényszerült nélkülözni a nyitómérkőzésen sorozatos sérülések miatt. A felkészült vendégek tavaly még az NB I B-ben játszottak és viszonylag hamar magukra találtak. Az első negyedóra végén 6-6-os állásnál még éltek a hazai remények, ám az utolsó három percben kapott négy gólt a második félidőben nem sikerült ledolgozni. A magasabb fokozatban játszó vendégek megérdemelten nyertek.

Jók: Szemerédi, Pádár.

 

Férfi NB II Dél-nyugati csoport:

Hőgyész HSC–Nagykanizsai Izzó SE 28-27 (14-11)

Tamási, 50 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Izzó SE: Tóth Á. – Tompek A. 1, Molnár L. 3, Nagy B., Kiss G. 9/6, Bálványkövi A. 7, Csató D. 6. Csere: Dencs B. (kapus), Kovács B., Musits N. 1, Marton B., Szabó Sz. Edző: dr. Woth Péter.

Kissé felforgatott összeállításban kezdett az Izzó SE és hazaiak gyorsan három gólos előnyre tettek szert. Az irányítóként kezdő Kiss Gergely külön őrzött kapott, amivel ki is vették a játékból egy időre. Tíz perc után dr. Woth Péter változtatott a felálláson és változott is az állás (8-10). A játékrész további menetében a dél-zalaiak ziccerek sorát hagyták ki és a tendencia folytatódott szünet után is (45. perc: 27-19). A hajrára ugyan feltámadt az Izzó SE, zsinórban nyolc gólt szerzett, de már nem tudott fordítani.

Jók: Bálványkövi, Csató.

Ezek is érdekelhetik