Sport

2014.08.12. 17:15

Triál motorversenyt rendeztek Gyenesdiáson, ahol új pályát is építettek

Az országban egyedülálló motoros versenyre került sor a település Faludi síkon lévő off-road pályáján. A rendező First Section Trial Team országos triál motor versenye lehetőséget nyújtott a szakág népszerűsítésére is.

Góth Imre

Az egyesület hat éven keresztül a diási településrész kőbányájában rendezte versenyeit, s három éve kezdték el a most használt pálya építését. Az idei versenyre is új elemeket alakítottak ki, nehezítették a feladatokat. Az ob résztvevői öt pályán mérték össze tudásukat. Az indulók felkészültségüknek megfelelően három nehézségi szinten bizonyíthattak. A szabályok értelmében négyszer tette meg mindenki a pályát, ahol a tudásbeli különbség hamar megmutatkozott. A lóerők helyett az egyensúlyérzék dominált. A gumikból, betontömbökből, homokkőből és földből kialakított pályán egyszeri, vagy páros lábletételre könnyen rászorult, aki felkészületlenül érkezett és hibapontot kapott.

Szalóky István „bűvöli” az egyik akadályt jelentő kamiongumit (Fotó: a szerző)

A végeredmény. Elit: 1. Lenner Tibor (22 hibapont), 2. Farkas Attila (38). Professional: 1. Faragó Zoltán (23), 2. Szalóky István (32), 3. Pémer Tamás (45), 4. Töttő Balázs (66). Haladó: 1. Kohl János (10).

– Sajnos idén kevesebben érkeztek, ugyanis nehéz az anyagi hátteret megteremteni. Magyarországon egyedüli egyesület maradtunk a triál szakágban, s mi fogjuk össze az egyéni versenyzőket. Akik eljöttek, színvonalas küzdelmet vívtak, jó tapasztalatot szerezhettek a következő őszi osztrák versenyhez – mondta a verseny végén Farkas Attila szervező, aki maga is nyeregbe pattant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!