Sport

2014.08.28. 14:14

Fodrozni fogják a víztükröt - Jet-ski ob Nagykanizsán

Nagykanizsa - Szombaton a Csónakázó-tavon rendezik a magyar jet-ski bajnokság ötödik, egyben záró fordulóját, mely egyben a bajnoki helyezésekről is dönt az idén.

Kühne László

Hosszú ideje már a mezőny tagja az úgymond profik között a nagykanizsai Dara Roland is, aki idén is több kategóriában rajtol majd a számára hatványozotton ismerős környezetben.

– A tét nem kicsi, hiszen a jet-skisek Kanizsán zárják a szezont, s számos kategóriában itt dől el a bajnokság sorsa – mondt a már több technikai sportágat is kipróbált versenyző. – Ennél fogva mezőny kimondottan erős lesz, összesen mintegy 150 nevezéssel számolhatnak a szervezők.

Dara Roland ráadásul az előző évekhez képest előre is lépett az összesített tabellán, s ő igyekszik is realizálni esélyeit a Csó-tó víztükrén.

– Három kategóriában is érdekelt vagyunk, így előzetesen legyen elég annyi, hogy a két úgynevezett stock kategóriában jelenleg második vagyok, a super-stockban pedig akár a dobogó második fokáig is feljöhetek. A bajnoki táblázatokon előttem egy többszörös bajnok, nemzetközi elsőségekkel is bíró versenyző, Kasza György áll. Az állástól függetlenül Gyuri sokat segít nekem a beállításoknál, vagy éppen a versenytapasztalatok átadásában, a vízen viszont verseny közben jól elvagyunk, akkor picit komolyabbra vesszük majd a figurát – árulta el sokat sejtetően a taktikát a kanizsai jet-skis.

A futamok szombaton 8 órától kezdődnek, s délelőtt során az amatőrök futamai lesznek soron, míg délután jönnek a még nagyobb izgalmak, vagyis a profik versenyei a nagykanizsai Csónakázó tavon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!