Sport

2014.07.01. 18:15

Baranyai továbbjutott, Mátés pontozással kapott ki a serdülő ökölvívó Eb-n

Keszthely - Hamar felforrósodott a hangulat a Csokonai Sportcsarnokban a 12. EUBC Schoolboys Ökölvívó Európa-bajnokság második napján, pedig még csak a különböző súlycsoportok selejtező mérkőzéseire került sor, ahol újabb hét magyar serdülő fiú lépett szorítóba.

A 13-14 évesek Európa-bajnokságának második napját a szokásoknak megfelelően a legkisebb súlycsoportok csatája vezette be, így elsőként kezdhetett Mátés Patrik (41,5 kg) a Kanizsai Botos-akadémia versenyzője. Olasz ellenfelével keményen osztották egymást, végül pontozással 2:1 arányban alul maradt a zalai fiatal. Következett Rostás Renátó (38,5 kg) és bolgár ellenfelét nem engedte érvényesülni a ringben, ügyes lábmunkával körbetáncolta, megsorozta és egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést. Tóth Dávid (43 kg) török ellenfelét többször is sarokba szorította, végül a pontozók megosztva 2:1 arányban látták jobbnak. Lakatos Ottó (44,5 kg) a nap talán legszebb mérkőzését vívta, német ellenfelét rendre megsorozta, egyik alkalommal olyan erővel, hogy még rá is kellett számolni - megérdemelten szerzett győzelmet.

Rostás Ármándó (52 kg) gyorsan letette névjegyét, pontos beszúrásai látványosan ültek román ellenfelének a fején, újabb egyöntetű győzelmet szerzett hazánknak. Pócza Milos (56 kg) kemény ellenfelet kapott ukrán partnerében, nem kímélték egymást, végül 2:1-es pontozással szenvedett vereséget a magyar fiú. A nap záró mérkőzésén Baranyai József (72 kg) szintén ukrán ellenfelet kapott. A Zalaegerszegi Boksz Klub versenyzője ígéretének megfelelően kitett magáért, jól védekezett és olyan erejű pontos ütéseket vitt be, ami már az első menetben eldöntötte a mérkőzést és a szurkolók örömünnepe közepette ért véget a második nap.

A magyar fiatalok összesítésben a keddi napot eredményesen teljesítették hét mérkőzésből ötöt megnyertek és csak kettőt vesztettek el. Szintén jól szerepeltek, és több győzelmet szereztek az írek, ukránok és a törökök.

Szerdán az Eb-n nagyüzem lesz és két program keretében a torna legtöbb mérkőzését rendezik egyszerre a Csokonai Sportcsarnokban. A 15 órakor kezdődőben 29, míg 18 órától további 33 pár izgalmasnak ígérkező küzdelmét lehet nyomon követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!