Sport

2014.07.16. 13:40

A Zalatriatlonnál a sportág népszerűsítése is fontos szempont

Zalaegerszeg - A nyár elejétől új elnöke van a Zalaegerszegi Triatlon Klubnak, ismertebb nevén a Zalatriatlonnak. Németh János pedig annak örül, hogy újra jelentős eredményekkel büszkélkedhet a klub.

Kerkai Attila

A Zalatriatlonnál a tisztújítás után a tagság Németh Jánost választotta elnöknek, aki szeretné, ha a sportág tovább fejlődne a megyeszékhelyen, és ebben az a tény is sokat segíthet nekik, hogy Bicsák Flóra személyében lesz egy ifjúsági olimpikonjuk is az idei nankingi játékokon. Persze egyéb terveikről is kérdeztük az elnököt.

- Leginkább versenyeket szeretnénk rendezni, hogy tovább népszerűsítsük a triatlont - mondta. Már konkrét elképzelésünk is van, hiszen augusztus végén az Aquacity és a Gébárti tó környékén sprint távú országos viadalt szervezünk, ezzel is megmutatva magunkat a közönségnek. A célunk most az, hogy minden évben egy komolyabb viadalt szervezzünk, s az egész országból érkezzenek hozzánk vendégek.

Németh János, a klub új elnöke is erősítené a bázist (Fotó: a szerző)

Közben az utánpótlásról sem szeretnének megfeledkezni, hiszen folyamatosan várják a legfiatalabbakat soraikba. Németh János nem is csak az új jelentkezőkre gondol, hanem elmondása szerint azokra is, akik valamikor talán soraikba tartoztak, de egyéb okok miatt kiváltak a klubtól, de szeretnének újra visszatérni. Bicsák Flóra és bátyja, az időközben Pécsre igazolt Bicsák Bence az utóbbi években országos sikereket érnek el. Flóra ugye magyar bajnok és fiatal kora ellenére már a felnőttek között is dobogós helyezéseket ér el. Azt kérdeztük az elnöktől, mindez a tény, mennyiben segítheti a munkájukat.

- Nagyon is, hiszen az ő sikereik ráirányítják a figyelmet a triatlon sportágra itt Zalában is - válaszolta Németh János. Pozitív kicsengésű hírek ezek és azt reméljük, hogy a Bicsák-testvéreknek lesznek követői klubunknál. Ezen dolgozunk és ezt szeretnénk elérni, sőt szeptembertől az iskolákba is szeretnénk eljutni, hogy minél több gyereket toborozzunk. A heti egyéni edzések mellett általában szombaton és vasárnap az egerszegi fedett uszodában találkozunk, ahol közös tréningek vannak és a Városi Sportcentrumban is, ahol pedig hétfőn és szerdán tartjuk edzéseinket. Mindkét helyszínen bármikor megkereshet bennünket bárki, ha közénk szeretne tartozni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!