Sport

2014.06.09. 12:40

A Pünkösdi Lovasfesztivál méltó volt múltjához és hagyományaihoz

Rádiháza - A vasárnapi kánikula ellenére rengetegen, a szervezők tájékoztatása szerint kétezren is megfordultak a Kabala-Ménes hagyományos Pünkösdi Lovasfesztiválján, amely egyben a Zala Megyei Díjugrató Bajnokság első állomása is volt.

Kerkai Attila

A Pünkösdi Lovasfesztivál és mára már Török László Emlékverseny tulajdonképpen a zalai lovasidény nyitánya is évtizedek óta. A vasárnapi viadalra 24 egyesület, 92 lóval és 65 lovassal vett részt, így rekordszámú, azaz 132 startot láthatott a közönség. Jó hangulatú, kellemes, változatos programú verseny. A kánikula ellenére a nap során kétezer látogatót vonzott a viadal, amely reggel kezdődött és az esti órákban ért véget. A kora délutáni megnyitókor a résztvevő klubok lovasai és a kettes fogatok bevonultak a pályára, Juhász Zoltán, a versenybíróság elnöke köszöntötte a versenyzőket és a nézőket, röviden megemlékezve a ménes és a pünkösdi verseny történetéről és természetesen a ménesalapító Török Lászlóról, aki nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

A Török László Emlékversenyt a képen látható Széplábi Fülöp Tamás nyerte jó lovaglással (Fotó: Pezzetta Umberto)

 

A díjugrató versenyek mellett kettesfogatok bemutatóját, Kappel Edit szabadonidomító programját a 3 lipicai lóval is megcsodálhatták a nézők. Rengeteg gyerek is eljött a lovasfesztiválra szüleikkel, akik közelebbről megismerkedhettek a négylábúakkal, s valahol ez volt a szervezők egyik célja is, hogy minél többen ismerjék, s ha lehet, szeressék is meg a lovassportot. Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek, hogy az egyik lipicai ló segítségével húzták ki azt tombolajegyet, amelyikkel egy egyhetes lovas gyerektábort lehetett nyerni. Az elektronikus eredményjelző pedig nagyban segítette a nézők tájékozódását arról, hogy éppen ki van a pályán és miként áll az adott verseny állása.A nap során a lovaglási és kocsikázási lehetőséggel és a méneslátogatással újra nagyon sokan éltek.

Eredmények. B/nyitott versenyszám: 1. Góth Enikő (Pro Equus Lovas Klub, Dáma nevű lovával), 2. Kof-Kiss Dorka (Dobrádi LK, Betti n. l.), 3. Kaczor Krisztián (Gyűrűs-Gidrán Egyesület, Sárgarigó n. l.). B/1 a stílusverseny kezdő lovasok részére: 1. Borzai Melitta (Gyenesdiási LE, Dolli n. l.), 2. Dömötör Doren (Pro Equus LK, Twist n. l.), 3. Dömse Tamás (Magyar Póni Klub, Hód Komédiás n. l.). B/1 c nyitott versenyszám: 1. Kof-Kiss Dorka ( Dobrádi LK, Apollo n. l.), 2. Bujtor Roland (Pro Equus LK, Sir Quattro n. l.), 3. Gecse Csaba (Rádiházi LK, Rádiháza-Élces n. l.). B/2 ifjúsági versenyszám, a Gutorföldi Önkormányzat-díjáért: 1. Horváth Márkó (Pro Equus LK, Rádiháza-Csicsergős n. l.), 2. Kovács Georgina (Pro Equus LK, Clintus n. l.), 3. Lakihegyi Luca (Dénesmajori LK, Opán n. L.). B/2 nyitott versenyszám a Rádiházi Lovas Klub Díjáért: 1. Finta Géza (Gyenesdiás, Dorka n. l.), 2. Finta Géza (Gyenesdiás, Csabi n. l.), 3. Sandi Gábor (Kerta SE, Cento n. l.). B/3 nyitott versenyszám, Török László Emlékverseny, a Kabala-Ménes Díjáért: 1. Széplábi Fülöp Tamás (Várkapitány LTE, Spartacus Hotel n. l.), 2. Bujtor Roland (Pro Equus LK, Clintus n. l.), 3. Imre Balázs (Dénesmajori LK, Szindi n. l.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!