Sport

2014.06.03. 18:01

Ob-arany után Eb

Nagykanizsa - A Kanizsai Birkózó SE-ből Egyed Zsanett a junior szabadfogású és női magyar bajnokságon, míg Egyed Balázs és Németh Márton a dunaszerdahelyi Csallóközi Nagydíjon szerzett aranyérmet.

Az országos bajnokságon a leányok és fiúk mezőnyének 8-8 súlycsoportjában 134 induló lépett szőnyegre. Egyed Zsanett nehéz időszakon van túl, hiszen súlycsoportot váltott, fogyasztott, és ezúttal a 48 kg-ban bizonyíthatott. A 18-20 évesek között tökéletes birkózást bemutatva három győztes mérkőzéssel először nyert a junioroknál. Pihenésről pedig esetében nem lehet szó, hiszen már a fővárosban készül a Katowicében megrendezésre kerülő junior Európa-bajnokságra.

A szlovákiai Dunaszerdahelyen hat ország (Ausztria, Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szlovákia) 160 birkózója versengett. A kanizsaiak közül a kadet világbajnokságra készülő, 46 kg-os Németh Márton, valamint az 50 kg-os Egyed Balázs szerepelt a viadalon. Mindketten kiválóan birkózva szereztek aranyat.

Egyed Zsanett nem pihenhet (Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!