Sport

2014.06.30. 17:30

Keszthelyen elkezdődött a serdülő ökölvívó Eb

Keszthely - Ünnepélyes keretek között kezdődött meg a 12. EUBC Schoolboys Ökölvívó Európa-bajnokság hétfőn a Balaton-parti város Csokonai Sportcsarnokában.

A résztvevő 22 ország zászlajának bevonulása és a helyi Nagyváthy középiskola táncegyüttesének színpompás műsorát követően a rendező Magyar Ökölvívó Szakszövetség nevében Csötönyi Sándor elnök köszöntötte a résztvevőket és kívánt mindenkinek jó mérkőzéseket.

- Örömmel tértünk vissza Keszthelyre újabb rangos tornánkkal, amit önerőből és a Helikon Szálló segítségével tudunk megrendezni, évről évre egyre magasabb színvonalon - mondta el lapunknak a megnyitót követően. Több nemzet is teljes csapattal érkezett, ami korábbi kontinensversenyekkel összehasonlítva is kimagaslóan jó eredmény.

A MÖSZ elnöke egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy két érmet remél a keszthelyi viadalon. Most, hogy ismert a 13-14 éves korosztály mezőnyének összetétele arra voltunk kíváncsiak, változott-e a véleménye.

- Nehéz felmérni a fiatalok teljesítményét, mert akár néhány hónap alatt is nagyon sokat fejlődhetnek - válaszolta Csötönyi Sándor. A nyitónap mérkőzésein nagyon fegyelmezett, képzett fiatalok öklöztek. Nagyon sokat fejlődött az elmúlt időben a magyar ökölvívás, ám akadnak országok, ahol előrébb tartanak a munkában nálunk így továbbra is két érmet várok.

A 46 kg-os Barbosu Tibériusz (kékben) horvát ellenfelével harcol és nyert a keszthelyi ringben (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az éremszerzésbe remélhetően beleszólnak majd a zalai versenyzők is, akik a tegnapi még cak a lelátóról biztatták társaikat, ám ma 15.00 órakor már szorítóba lépnek. A kanizsai Botos-akadémiáról Mátés Patrik a 41,5 kg-os súlycsoportban olasz ellenfelet kapott.

- Három éve bokszolok - mondta el Botos András tanítványa magáról. Kellemes versenyláz van rajtam, nagyon szeretnék jól szerepelni, éremmel a nyakamban befejezni az Eb-t.

- Én régebben kezdtem, már öt éve öklözök - vette át a szót Baranyai József, a Zalaegerszegi Boksz Klub 72 kg-os kiválósága sokat készültünk és úgy érzem jó formában is vagyok. Egy ukrán fiú ellen kezdek, várom a mérkőzést.

Magyar szempontból a hétfői nyitány mérlege 2 győzelem, három vereség. A 40 kg-ban Bernáth László az olasz Spada-t verte, 46 kg-ban Barbosu Tibériusz a horvát Veocic-ot. Horváth Patrik (43 kg), izraeli, Lakatos Ticián (50 kg) és Kallós Levente (59 kg) viszont kikaptak.

A keddi napon összesen 31 mérkőzésre kerül sor a Csokonai Sportcsarnokban 15.00 órától.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!