Sport

2014.03.05. 15:20

Két arany Moszkvából

Nagykanizsa - Moszkvában zajlott le a Nemzetközi Táncszövetég (IDF) vb-válogató versenye, melyen Felső Brigitta, a Szan-Dia Fitness SC látványtáncosa is indult egyéni számokban. Edzői, Vágó Alexandra és Vágó Diána pontozóbíróként is közreműködtek az oroszországi helyszínen.

A verseny egyben tehát IDF-pontgyűjtő megmérettetés volt, a szervezet pulai világbajnokságára, melyet május végén rendeznek majd meg a horvát városban.

– Egy sokéves, 2010 óta tartó baráti kapcsolat kiteljesedése volt, hogy végre elmehettünk Moszkvába – kezdte Vágó Diána, Brigitta egyik trénere. – Természetesen nem ez az első alkalom, hogy külhoni válogatón igyekszünk minél több pontot gyűjteni a világbajnoki szereplés érdekében, de talán elmondhatjuk, hogy eddig ez volt a legrangosabb és legnívósabb megmérettetés a sorban.

Felső Brigitta a HSMK színpadán, a Szan-Dia decemberi gáláján. A hétvégén új gyakorlatokkal tér vissza ugyanide. Fotó: Szan-Dia FSC

No, és lássuk Felső Brigitta szereplését. A kanizsai sportklub aktuális üdvöskéje igencsak „ott volt a topon", hiszen nem talált legyőzőre kategóriáiban.

– Két számban indultam, s most már a felnőtt korcsoport free show solo és disco free style solo mezőnyben, tehát egyéni kategóriákban léptem a zsűri elé – vette át a szót Felső Brigitta. – Olyannyira jól ment, hogy mindkét esetben engem hirdettek ki végül győztesként.

Brigitta szempontjából a moszkvai megmérettetés érdekessége volt, hogy Oroszországra még a régi gyakorlatait tartogatta, viszont ezek már nem biztos, hogy hosszú életűek lesznek.

– A most sorra kerülő válogatón már az új produkciókkal rukkolok elő – folytatta a nemzetközi kupa két kategóriájának első helyezettje. – Remélem, ezekkel is hasonlóan jól szerepelek, és a világbajnoki indulás most már valóban nem lesz kérdéses e számokban.

S ha már érintőlegesen rátértünk a következő válogatóra: ezt a viadalt hazai pályán, Nagykanizsán rendezik meg most szombaton, március 8-án a HSMK-ban. A versengés már reggel 8 órától elkezdődik, és a szervezők előzetesen monstre programmal, legalább 800 indulóval számolnak. Az IDF hazai szövetségének égisze alá tartozó versenyzők jözül a legjobbak jönn ek Nagykanizsára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!