Sport

2014.01.29. 10:35

Keszthelyről az Eb-re

Keszthely/Zalaegerszeg - A hétvégén három napon keresztül Százhalombattára figyel a hazai lövész társadalom, hiszen itt rendezik meg légfegyveres országos bajnokságot, melyen zalaiak is jó eséllyel indulnak.

Munkatársainktól

A futócéllövők, valamint a puskás és pisztolyos számok országos bajnokságán közel 500 indulóval számolnak. A sportlövők legfontosabb hazai versenyére megyénkből a PLE Zalaegerszeg, a BEFAG Keszthelyi ELK és a PSLE Nagykanizsa lövészei is készülnek, hiszen a nemzeti és a nemzetközi számok bajnokságán ők is szeretnének a lehető legeredményesebben szerepelni.

Várhatóan az ob egyik legnépesebb egységével indulnak a keszthelyiek, akik a leadott 63 egyéni és 16 csapatnevezésükkel légpisztoly és futócél versenyszámokban szerepelnek majd. A PLE Zalaegerszeg a pisztolyos számokban állít ki több csapatot, Kanizsáról pedig egyéni indulók várhatók.

Major Veronika számára szép emlék a legutóbbi Eb, s remélhetőleg Moszkvában is ünnepelhet

 

Van egy zalai vonatkozású örömhír is, hiszen a Magyar Sportlövők Szövetsége elnöksége a közelmúltban kijelölte a február 26. és március 6. között moszkvai Európa-bajnoki keretet. Zala megyéből a BEFAG Keszthelyi ELK sportolója, Major Veronika, tavalyi junior futócéllövők Európa-bajnoka is helyet kapott a magyar csapatban, így edzőjével Keczeli Zoltánnal ő is utazhat az orosz fővárosba.

- A bajnokság megyénk kiválósága mellett a többi, kontinensbajnokságon induló versenyzőnek is jó lehetőséget nyújt a gyakorlásra - mondta Keczeli Zoltán, majd így folytatta: - Major Veronika az elmúlt időszakban minden bajnokságot, hazai és külföldi versenyt, válogató versenyt megnyert. Remélem így lesz ez az ob-n is. Tartós és jó formáját ha sikerülne tartósítania az Európa-bajnokság végéig, akkor úgy vélem, hogy bővítheti eddigi éremkollekcióját.

 

TÁTRAI IS INDULHAT AZ EB-N

Lesz még egy zalai indulója az Európa-bajnokságnak, sajnos viszont már nem zalai színekben. Az év végével ugyanis a PLE Zalaegerszegtől a Bp. Honvédba igazolt Tátrai Miklós. A kiváló pisztolyos versenyző természetesen továbbra is Zalaegerszegen él és készül, de a jobb versenyzési lehetőségek miatt váltott klubot és ezt most a Bp. Honvéd tudja biztosítani a számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!