Sport

2014.01.23. 16:50

A világ legjobbja, a Zerbst vendége lesz a Bajnokok Ligájában a ZTK

Zalaegerszeg - Nem akármilyen erőpróbával kezdi meg az évet a ZTK-FMVas férfi tekecsapata, hiszen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első találkozóján szombaton a világ jelenlegi legjobb csapata, a német Zerbst otthonában játszik.

Kerkai Attila

A ZTK-FMVas előre tudta, hogy az olasz Neumarkt kiverése után milyen nehéz ellenféllel találja szembe magát. A német Zerbstről azt tartják, hogy jelenleg nincs nála jobb a tekesportban, a gárda az ősszel a Világkupát is megnyerte. A BL legutóbbi kiírásában is találkozott – akkor a legjobb 16 között – a két csapat, és párharcuk emlékezetesen alakult. A Zerbst odahaza 8:0-ra megverte a zalaiakat, aztán az egerszegi visszavágón majdnem csoda történt: a ZTK úgy nyert 7:1-re, hogy az utolsó dobásig kérdéses volt a továbbjutás. Ám az az utolsó dobás a németeknek sikerült...

A mostani párharcra ebből merítenének erőt a ZTK játékosai, de a realitásokkal is tisztában vannak Egerszegen. Például az elnök Takács László is.

– A mi csapatunk gyengült, hiszen Kiss Tamás és Claudiu Boanta sincs már velünk, s egyelőre úgy tűnik, hogy nem sikerült pótolnunk őket – említette a sportvezető. – Azt nem mondom, hogy verhetetlen csapat a Zerbst, de jelenleg mindenképpen az első számú férfi együttes a világon. Inkább az esélytelenek nyugalmával készülhetünk, de semmit sem adunk fel a jó eredmény elérése érdekében.

Járfás Szilárd koncentrál a Neumarkt elleni, hazai BL-összecsapáson. Most az egerszegi szurkolók nem állnak majd a ZTK mögött. Fotó: Katona Tibor

Ami pedig a németországi utazást illeti, Takács László elmondta, hogy ehhez most az önkormányzat segítségét is kérnie kellett a klubnak. Nem titkolta: anyagi okok miatt kényszerültek rá erre.

– Az Európa-kupán is az éves támogatás mellett önkormányzati segítséget kértünk, hiszen nem maradt pénz a nemzetközi szereplésre – mondta. – Továbbjutottunk, majd a BL-nyolcaddöntőre szponzori segítséggel utaztunk ki, de a mostani körre ismét nem maradt fedezet. Ezért fordultunk a városhoz és az önkormányzat, valamint Gyutai Csaba polgármester is pozitívan viszonyult a kérdéshez. Ami azért nagyon fontos, mert ha nem tudtunk volna kiállni a Zerbst ellen, akkor a nemzetközi szövetség a ZTK csapatát két évre kizárta volna a nemzetközi kupákból.

Ami a csapat felkészülését illeti, erről már Fehér László edzőt kérdeztük, aki nagyon bízik egy jó eredményben.

– Még tart a holtszezon, de olyan felkészülést végeztünk, amely reményeink szerint lehetőséget ad a bizakodásra – hallottuk tőle a pénteki elutazás előtt. – Szoros mérkőzést akarunk ugyanis játszani a kinti találkozón, hogy maradjon esély a visszavágóra. Ami nem lesz könnyű, hiszen a Zerbst tényleg kiemelkedik most a mezőnyből, de németországi információk szerint a szombati vendéglátóink egyáltalán nem írják le csapatunkat... Ahhoz persze, hogy egy szoros vereséggel távozzunk, kell legalább egy-két kiemelkedő teljesítmény, de bízok benne, hogy sikerül. Ahogy nálunk, úgy a németeknél sem kezdődött még el a tavaszi szezon, tehát a Zerbst sincs benne a megszokott bajnoki ritmusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!