Sport

2013.12.30. 14:50

Nincs szilveszter futás nélkül

Zalaegerszeg - Minden rajtra készen áll a Szilveszteri Hegyimaratonra, s aki esetleg az utolsó pillanatban gondolná meg magát, hogy indulni szeretne a népszerű futóversenyen, kedden 7.30-tól még megteheti a helyszínen is a 9 órai rajtig.

Kerkai Attila

Az esztendő utolsó zalai sporteseményét jelenti most már csaknem két évtizede a Szilveszteri Hegyimaratonra, melyet kedden 19. alkalommal rendeznek meg. Mint a kezdetektől nem változott, a viadal központja most is az egerszegi Deák SZKI tornaterme lesz és az intézmény elől indul útjára a mezőny. A szervezők tájékoztatása szerint csak az előnevezés alapján 190 indulója biztosan lesz a versenynek, ami persze jóval többre nő, hiszen 7.30-tól a helyszínen is lesz lehetőség a nevezésre és általában százas nagyságrendben szoktak a mozogni vágyók ekkor regisztrálni.

Ami az elmúlt 19 év során nem változott: a helyszín, azaz a központ, a Deák SZKI és persze az indulók egyre növekvő száma. Fotó: archív

A négy távon (3,5 – 10,4 – 24,2 – 40,9 km) kiírt versengés egyik újdonsága lesz, hogy ezúttal a legrövidebb táv legjobbjai is díjazásban részesülnek. Őket 9 óra öt perckor indítják el, mikorra elrajtolt a hegyi útvonalon zajló másik három táv mezőnye.

Az idei Szilveszteri Hegyimaraton szervezői a nevezési díj egynegyedét felajánlották a Zalaegerszegi Asztma Klub javára, amely számára a fedett uszodában is jótékonysági sportnap zajlik majd. Az uszoda szolgáltatásait az év utolsó napján akciós belépőkkel látogathatja mindenki (a futóverseny résztvevői például 15 és 18 óra között ingyen léphetnek be) és a bevételt szintén az asztma klub javára fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!