Sport

2013.12.14. 16:11

Fontos üzenet: a kézilabda él és élni fog

Zalaegerszeg - Az Egerszegi Kézilabda Klub szombaton negyedszer rendezte meg a Kölcsey gimnáziumban a Nemzedékek Tornáját. A viadal legfontosabb üzenete, hogy a nehézségek ellenére a sportág igenis létezik a megyeszékhelyen.

Varga Andor

– És ha nem is vagyunk olyan színvonalon, mint a Caola fénykorában, dolgozunk, és vannak is eredményeink – fűzte tovább a gondolatot Tamás Tamás, az EKK elnöke, aki trénerként és játékosként is szerepelt szombaton, hiszen a rendező klub szenior csapatát vezette, de pályára is lépett színeiben. – Fontos lépés volt ebben a szezonban, hogy mini korosztályú utánpótlás csapatot indítottunk 7-11 éves gyerekek részvételével. A hangsúly ebben a korban a játékosságon, a sportág megszerettetésén van, de közülük kerülhetnek ki a jövő egerszegi kézilabdázói. Ezen túl a csapataink a megyei bajnokságokban szerepelnek, ennél többre, magasabbra egyelőre nem gondolhatunk.

 

És egyre népszerűbb maga a Nemzedékek Tornája is a térségben, a szervezők már ott tartanak, hogy jelentkezőket kell – persze fájó szívvel – visszautasítaniuk, 18 csapatnál többnek a vetélkedése ugyanis a legnagyobb jószándék mellett sem fér bele egy napba a Kölcseyben. Pedig lettek volna nevezők, még a határon túlról is.

A kupa kedvéért korábban állt már össze „a régi nagy" Caola is, és bár hasonló sztárcsapat most nem lépett fel, a színvonal és a hangulat is megfelelt az elvártnak.

Az indulók különböző nemeken és korosztályokon belül körmérkőzést vívtak egymással, az összecsapások mindegyike kétszer tizenöt percig tartott.

A dobogósok. Utánpótlás, leány: 1. Szentgotthárd, 2. Tapolca, 3. Egerszegi KK. Felnőtt, női: 1. Egerszegi KK, 2. Nemesvámos, 3. Vonyarcvashegy. Felnőtt férfi: 1. Ganz Retro, 2. Nemesvámos, 3. Egerszegi KK. Senior férfi: 1. Celldömölk, 2. Vratisinec (horvát), 3. Egerszegi KK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!