Sport

2013.11.07. 17:25

Zalai diákok érmei

Zalaegerszeg - Az atlétikai diákolimpia ügyességi és váltófutó csapatbajnokságán a zalai iskolák csapatai is képviseltették magukat és érmeket szereztek.

Kerkai Attila

Az V-VI. korcsoportosok küzdelmeiben két érem is jutott a zalai iskolák csapatainak. A fiú svédváltóban a keszthelyi Vajda János Gimnázium csapata (Balaskó Péter, Tóth Márton, Kónya Gábor, Balogh Péter. Testnevelő: Csikós József) 2:03,61 perces időeredménnyel ezüstérmet szerzett. A diszkoszvető csapatok küzdelmében a zalaegerszegi Deák-Széchenyi SZKI együttese (Hencsei Benjamin, Vekas Martin, Szakmeiszter Márk, Varga László, Havay János. Testnevelő: Bognár Szabolcs) 32,485 méteres átlaggal a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A leányok küzdelmeiben egy érem jutott a zalai színek képviselőinek. A Vajda János Gimnázium távolugrói (Horváth Lotti, Kusztor Kitti, Kendeh-Kirchknopf Lili, Pálmai Dia, Veres Virág. Testnevelő: Csikós József) 4,8575 méteres átlagot értek el és ezzel szintén bronzérmet nyertek. Az első nyolc közé még bekerült a Vajda 4x800 méteres leány váltója (Nagy Borbála, Gárdos Piroska, Városi Rebeka, Horváth Lotti), amely 10:32,13 perccel az ötödik lett, a kanizsai Batthyány-gimnázium leány magasugrói (Kardos Réka, Kozma Blanka, Kárpáti Bianka, Talabér Boglárka, Rajkó Rebeka) 140 cm-es átlaggal a nyolcadik helyen végzett.

A Landorhegyi 10x200 méteren győztes csapata és felkészítőik. Fotó: ZAC

A III-IV. korcsoportosok is összemérték tudásukat és ebben a korosztályban született meg az egyetlen zalai aranyérem. A 10x200 m vegyesváltóban, melyben öt fiú és öt lány alkotta a csapatot a zalaegerszegi Landorhegyi Általános és Sportiskola váltója (Varga Dóra, Horváth Dániel, Pénzes Réka, Szökrönyös Dániel, Varga Bernadett, Dienes Mátyás, Varga Eszter, Németh Benedek, Krasznai Anna Rozi, Baki Barnabás. Testnevelő: Csiszár Attila) 4:36,41 perces időeredménnyel diákolimpiai bajnoki címet szerzett. A megyeszékhelyi Belvárosi iskola leány súlylökő csapata (Szőke Anett, Furján Fanni, Horváth Sára, Németh Alexandra, Fazekas Lilla) 8,325 méteres átlaggal a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!