Sport

2013.10.23. 15:30

Fiatalok sikerei az újvidéki vb-n

Zalaegerszeg - Két zalai klub versenyzői is részt vettek a szerbiai Újvidéken rendezett SKDUN szövetség által lebonyolított karate világbajnokságon, ahol remek eredményeket értek el, hiszen érmekkel térhettek haza.

Zalai Hírlap

A Tradicionális Shotokan Karate Stílusszövetség égisze alá tartozó klubok is indultak a SKDUN által rendezett vb-n, ahol 36 ország 1100 versenyzője mérte össze tudását és felkészültségét.

A SKDUN világbajnokságán járt zalai versenyzők, balról a cserszegtomajiak triója, jobbról az egerszegiek, edzőik társaságában

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület versenyzői két harmadik helyet szereztek az Újvidéken lezajlott világbajnokságon. Forintos Fruzsina és Kovács Dominika Hanna kumite versenyszámban lett bronzérmes, míg formagyakorlatban az élmezőnyben zártak, azok után, hogy a középdöntőig még a legmagasabb pontszámmal jutottak el. A verseny második napján csapat kumitében Szekér László lett harmadik, ugyanitt egyéniben viszont sajnos kiütötte ellenfelét, és kontroll nélküli technikáért leléptették. Dömötör Dávid és Vugrinecz Attila példás hozzáállással az élmezőnyben zárt. A versenyzőket Molnár Tamás, Nagy Zoltán és Nemes Róbert készítette fel.

Ugyancsak ott voltak Újvidéken a magyar válogatottban a cserszegtomaji Shotokan Karate Egyesület tagjai. Bányai László edző három tanítványa remekül szerepelt, hiszen érmekkel, köztük egy arannyal térhettek haza. A formagyakorlatok során Cziklin László saját korosztályában bronzérmet szerzett, a lányok pedig kumitéban, azaz a küzdelemben jeleskedtek. Farkas Szíra Jázmin bronzérmet szerzett, ugyanakkor Cziklin Kata nem talált legyőzőre és az eredményhirdetésnél aranyérmet akasztottak a nyakába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!