Sport

2013.09.24. 15:20

Kustánszegi győzelem

Kustánszeg - Ideális időben és zalai, pontosabban kustánszegi csapatsikerrel ért véget az idei roncsderbi országos bajnokság, melynek utolsó záró futamát a helyi Göcsej Ringen rendezték.

Kerkai Attila

Mint korábban beszámoltunk róla, a Kustánszeg SE beugróként vállalta a futam megrendezését, amely még a nyáron egy másik helyszínen maradt el, így a zalai futam vált így a bajnoki sorozat utolsó állomásává. Ötven géppel neveztek a roncsderbisek és az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz.

A nyári, ugyancsak Kustánszegen rendezett évi „rendes" futamhoz képest a nézők száma érthető módon kevesebb volt, de így is hétszázan tekintették meg az utolsó futam küzdelmeit. A megváltoztatott vonalvezetésű pályán összesen 26 futamot rendeztek és az indulóknak tetszett az újítás, hiszen szakaszonként akár a 100 km/órás sebességet is átléphették autóikkal.

A Kustánszeg SE csapata tarolt, pontosabban most is a maximális pontszámot érte el, így nem lehetett kétséges, hogy az idei összetett csapatversenyt is a zalaiak nyerik. A Kerkabarabás csapata a hetedik helyen zárt.

– Csapatunk a tavalyi év után most is úgy nyerte meg az idei bajnokságot, hogy minden versenyen a maximum pontszámot szerezte meg, és ilyenre még nem volt példa – összegezett Lakatos Dezső, a Kustánszeg SE elnöke. – Egyéniben tíz kategóriából ötöt kustánszegi, egyet pedig a másik zalai klub, a Kerkabarabás versenyzője nyert meg. Azzal, hogy megváltoztattuk a pálya vonalvezetését, sokkal változatosabbá tettük a versenyt, s ez lehet az alapja annak, hogy jövőre eleve két futamra pályázzunk. Az indulóknak ugyanis bejött ez az újítás és nagyon élvezték a körözést, amit ki is nyilvánítottak.

A Kustánszeg SE versenyzőinek eredményei. Ifjúsági I.: 1. Klitza Dominik, 2. Szabó Bulcsú, 5. Szabó Csanád. Ifjúsági III.: 4. Bakos Csaba. Épített kategória: 1. Beke István, 2. Németh Gergő, 5. Nemes László. Lada kategória: 1. Geráth Péter, 3. Berta József. Széria kicsi: 2. Siebel Balázs, 3. Sipos Tamás, 5. Lakatos Lénárd. Széria közép: 1. Kailali Alex, 3. Szabó Szilárd. Széria nagy: 2.Vörös László, 6. Vörösné Gyöngyösi Lívia. Női: 1. Lakatos Dominika, 2. Rákos Eszter. Szuper kategória: 1. Sipos Tamás, 2. Csizmazia Sándor. A Kerkabarabás versenyzőinek helyezései. Épített: 3. Endrődi Boldizsár. Széria nagy: 5. Horváth Pál László.

A bajnoki végeredmények. Ifjúsági I.: 1.Klitza Dominik, 4. Szabó Bulcsú, 5. Szabó Csanád. Ifjúsági III.: 3. Bakos Csaba. Épített: 1. Endrődi Boldizsár, 3. Beke István, 4. Németh Gergő, 5. Nemes László, 7. Farkas Marcell. Lada: 1. Geráth Péter, 3. Berta József, 6. Hardi Ferenc, 8. Klitza David. Széria kicsi: 2. Siebel Balázs, 4. Sipos Tamás, 5. Lakatos Lénárd, 6. Kevin Holler. Széria közép: 1.Kailali Alex, 3. Szabó Szilárd, 6. Ungi Károly, 8. Kovács Péter, 10. Horváth Bence. Széria nagy: 1.Vörös László, 6. Csizmazia Sándor, 7. Horváth Pál László, 8. Kevin Holler, 9. Srágli György, 10. Vörösné Gyöngyösi Lívia. Női: 1. Lakatos Dominika, 2. Bakos Csabáné, 3. Rákos Eszter, 4. Cséber Klaudia, 5. Vörösné Gyöngyösi Lívia. Szuper kategória: 2. Lakatos Lénárd, 3. Sipos Tamás, 4. Siebel Balázs, 5. Csizmazia Sándor, 6. Kevin Holler.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!