Sport

2013.08.10. 12:52

Tereprali Pápán - Hodola Peterhansel felesége ellen

A következő hétvége ünnep lesz Magyarországon az autósport szerelmeseinek: Pápa térségében rendezik meg a terepralisok Hungarian Baja elnevezésű Világkupa-futamát, mely a hungaroringi WTCC-verseny és a Forma-1-es Magyar Nagydíj után egy harmadik autós szakág világklasszisait hozza el a közelünkbe.

Varga Andor

Ráadásul ez a közelség földrajzi tekintetben Zalából nézve most még inkább igaz, mint a másik két versenyág esetében, nem beszélve arról, hogy a terepraliban megyénkbeli versenyzőért is lehet szorítani. A motorosok mezőnyében ugyanis ismét ott lesz a zalaegerszegi Hodola Richárd, aki nagyon készül egy jó eredmény elérésére.

(Fotó: Varga Andor)

És talán nem sértődik meg azon, ha hozzátesszük: ez a viadal nem elsősorban az ő fellépése – és még csak nem is a jubileumi, tizedik versenyrendezés – miatt lehet igazi ünnep a magyaroknak. Hanem mert valóban világklasszisok teszik tiszteletüket nálunk ennek keretében.

Legerősebb összeállításában lesz itt például a 2013-as Dakar-ralin győztes Mini csapat, benne a 11-szeres első Stephane Peterhansellel. Utóbbi nem biztos, hogy rajthoz is áll, ám ha csak felesége, a motorosok közt versenyző Andrea Mayer főszerelőjeként tevékenykedik, akkor is testközelből láthatja a publikum.

A csütörtöktől vasárnapig tartó pápai versenyre ugyanis nem csak ingyen engedik be a nézőket, de megnyitják előttük a csapatok "otthonát", a szervizparkot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!