Sport

2013.07.01. 18:16

Ismét a lányoké a ring Keszthelyen

Keszthely - A Magyar Ökölvívó Szövetség rendezésében hétfőn elkezdődött a Balaton-parti városban az Európai Unió női elit, ifjúsági és junior ökölvívó bajnoksága (EUBC).

Góth Imre

Keszthely városa nem először színhelye a sportág rangos versenyeinek, 2010-ben az Európai Unió női bajnokságának, egy évvel később a junior fiúk Európa-bajnokságának adott otthont a Hotel Helikon Sport és Konferencia Szálloda teniszcsarnoka. A mostani EU-bajnokságon majdnem az összes tagállam, 27 nemzet képviselteti magát 217 versenyzőjével. Horvátország tagsága jóformán még csak egynapos, de versenyzőivel máris megjelent.

Böde Anita (jobbról) a magyar csapat tagja győzelemmel nyitott a brit Talia Anthony ellen. Fotó: Katona Tibor

A magyar válogatott idősebb versenyzői már nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, most a nemzetközi porondon is tovább gyűjthetik ismereteiket, míg a junioroknak remek alkalom hazai környezetben, nemzetközi versenyen szerepelni. A londoni 2012-es nyári olimpia óta – ahol először szerepelt a női ökölvívás – különösen fontos a hölgyek versenyeinek népszerűsítése.

A keszthelyi versenyt dr. Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke nyitotta meg, üdvözölte az ökölvívók nagy családjának minden résztevőjét és figyelmükbe ajánlotta hazánknak ezt a szép részét. Az őt követő Franco Falcinelli az EUBC elnöke beszédében megköszönte a meghívást és méltatta hazánk egykori kiváló ökölvívóit, mint olyan embereket, akiket büszkén lehet követni a sportéletben. Mindenkinek jó versenyzést kívánt és tapasztalatszerzést, hogy sok bajnokot avathassunk, akikkel a következő olimpiákon találkozhatunk.

A megnyitó ünnepség zárásaként Nagy Kitti a magyar ifjúsági válogatott 57 kg-os versenyzője tette fogadalmat társai nevében a sportszerű és tiszta küzdelemre.

A mezőnyben szerepel a londoni olimpia két európai bajnoka, az angol Nicola Adams (51 kg) és az ír Kate Taylor (60 kg), Savanna Marshal (75 kg) az angolok világbajnoka is eljött és ringbe száll.

Magyarország jól kezdett az első napon megtartott elit mérkőzéseken. Az 51 kg-ban Ancsin Katalin a cseh Lenka Kardovát győzte le pontozással. A 48 kg -ban Böde Anita szoros küzdelemben bizonyult jobbnak az angol Talia Anthony-nál.

A verseny kedden folytatódik, délután 14 órától és 18 órától rendeznek mérkőzéseket a Helikon Szálló teniszcsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!