Sport

2013.06.21. 15:01

Most az arany következett a Páterdomb számára

Zalaegerszeg - A megyei bajnokságban az U16-os pontvadászatot az Angol Focisuli Páterdomb nyerte meg, amely a döntőben a Lenti TE-t győzte le.

Kerkai Attila

Páterdomb az elmúlt négy évben négyszer volt döntős ebben a korcsoportban: kétszer volt második, kétszer pedig győzött.

A Németh János edző által irányított Páterdomb az U16-os bajnokság Északi-csoportját nyerte meg, így a Déli-csoport első helyezettjével, a Lenti TE-vel mérkőzött meg az elsőségért. A két mérkőzés alapján (3-0, 1-1) az egerszegiek szerezték meg a bajnoki címet. A harmadik helyezett az Andráshida lett, amely a Tótszentmártonnál bizonyult jobbnak (5-1, 7-1).

Az U16-os bajnokságot nyert Páterdomb csapata. Álló sor, balról: Körmendi Marcell, Jordán Bence,Varga II. Patrik, Horváth Gábor, Szabó Péter, Bödey László, Varga I. Patrik, Monostori Máté, Farsang Bálint, Földesi Tamás, Németh János, csapat edzője, Hajdú Zoltán egyesületi elnök. Guggolnak: Rózsás Attila utánpótlás szakágvezető, Orbán Dániel, Bangó Martin, Boczföldi Mihály, Nagy Bálint, Major Milán, Kámán Martin, Gyöngyösi Márton, Czotter István. Fotó: Kerkai Attila

Négy év alatt tehát két ezüst és két aranyérem jutott a Páterdombnak, melynek titka Rózsás Attila utánpótlás szakágvezető szerint az, hogy folyamatosan töltik fel ezt a korosztályt.

– Évente csak két-három ember esik ki ebből a korosztályból, hiszen folyamatosan versenyeztetünk felfelé és lépnek be a csapatba a fiatalabbak – mondta el érdeklődésünkre. – Immár tizenötödik éve működtetjük a focisulit: a Bozsik-programban a 7-11 évesek vesznek részt, az U13-as korosztály pedig az U 16 előkészítő csoportjának számít. Sajnos mi is tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb gyereket lehet megnyerni a futballnak, de szerencsére nekünk a Dózsa-iskolával sikerült egy megállapodást kötni. Borbély László testnevelő ebben nagy segítségünkre van és a Bozsik-programba így folyamatosan tudunk gyerekeket bevonni.

Visszatérve a bajnokcsapatra, a srácok egy hetes balatongyöröki edzőtáborozáson vettek részt, amely inkább jutalom volt számukra, mint munka. Rózsás Attila azt is elmondta még: szeretnének, ha a jövőben is hasonlóan eredményesen szerepelnének.

Focitábort is szerveznek

Az Angol Focisuli Páterdomb folyamatosan szervez táborokat, a legközelebbi éppen hétfőn indul az egerszegi Matáv-pályán. Mint megtudtuk, 14 éves korig bárki jelentkezhet, akár még hétfőn, a tábor kezdetén is fogadnak gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!