Sport

2013.06.06. 17:29

Itthon a teke vb női hőseivel

Zalaegerszeg - A teke világbajnokság zárultával sem ért véget a sportág honi idénye, hiszen ezen a hét végén az egyéni országos bajnokságok következnek valamennyi korosztályban. Ráadásul zalai helyszínnel, ugyanis a női felnőtt ob-t Andráshidán rendezik.

Kerkai Attila

Az elmúlt hetekben a Zalaegerszegen rendezett teke vb  jóvoltából a sportág kiemelt figyelmet kapott és így lesz ez a hét végén is. A vidékbajnokságokat a múlt héten rendezték, ahonnan kvalifikálták magukat a tekések az országos megmérettetésre, melyen összesen 36-an vehetnek már csak részt.

A mostani ob viszont eltér a korábbiaktól, ugyanis az egyéni küzdelmek mellett ezúttal nem  hirdetnek bajnokot a párosok küzdelmében, de így is három aranyérem talál gazdára a kétnapos sorozat végén: az egyéni mellett a sprint- és az egyéni összetett versenyben hirdetnek  bajnokot.

Ami a helyszíneket illeti, a női ob-t szombaton és vasárnap az Andráshida Roxy TK-ban rendezik, ahol több, az egerszegi vb-n is szerepelt és világbajnok csapattag lép pályára. A férfiak Szegeden mérik össze tudásukat, a felnőttek mellett pedig a fiatalok is ezen a hét végén harcolnak az érmekért és a vidékbajnoki küzdelmekből több zalai tekés is harcba szállhat az érmekért.

Nemes Irén, a ZTE-ZÁÉV TK versenyzője is az egerszegi vb egyik hőse volt, hiszen világbajnok lett és szintén ott lesz Andráshidán. Fotó: Pezzetta Umberto

A zalai indulók. Nők (Andráshida): Csurgai Anita, Mátyás Szilvia, Nemes Irén, Airizer Emese (valemnyien ZTE-ZÁÉV TK), tartalék: Bicsák Erika (N. Teke SE).

Férfiak (Szeged): Járfás Szilárd, Kiss Tamás, Fehér László, Nemes Attila, Fehér Zoltán, Boanta Claudiu, Pákai Zsolt, Farkas Sándor (Valamennyien ZTK-FMVas).

Fiúk, ifjúságiak (Budapest): Pintér Károly (ZTK), Bánhegyi   János (N. Teke SE).

Fiúk, serdülők (Székesfehérvár): Farkas Ádám (ZTK), Séger Soma (ZTK), Orbán  Szilárd  (Zalaszentgrót), Sipos Károly (N. Teke SE).

Leányok, serdülők-ifik (Tatabánya): Katona Terézia (N. Teke SE),  Gál  Henrietta, Jandovics   Dóra, Ruis  Dóra (valamennyien  ZTE-ZÁÉV).

Az új módi

Az első nap  a 120 dobásos egyéni versenyt rendezik meg  és hirdetnek bajnokot. A legjobb 16 eredményt elért tekés jut tovább a másnapi sprint szám döntőjébe, ahol már kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek.  A nap végén a 2x30 dobásos számban is kihirdetik a magyar bajnokot, az összetett versenyben pedig  az lesz a győztes, aki a 120 dobásban és a sprintben  (a legjobb 60 dobását veszik alapul) elért eredménye alapján a legtöbb fát üti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!