Sport

2013.05.07. 16:41

Vadmacskák SE: a 8. helyről folytatják

Nagykanizsa - A női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásában a Kanizsai Vadmacskák együttese a szakasz zárásaként kétszer is megmérkőzött, és a nyolcadik helyről várják a folytatást, ám még nem tudják pontosan, milyen formában.

TFSE - Kanizsai Vadmacskák SE 65-59 (18-22, 20-16, 13-7, 14-14)

Budapest, 50 néző. Jv.: Kovács Z., Vida J.

Kanizsa: Fekete Cs. (7), Fuisz V. (18/6), Hegyi (5/3), Jurkó (6), Oros (12). Csere: Olasz (2), Nagy D., Jagarics (9). Edző: Farkas József.

Jók: Fuisz V., Jagarics.

A kanizsaiak vezettek, s a folytatásban is kellő odafigyeléssel kosaraztak. A nagyszünet után viszont hat percig nem tudtak pontot szerezni a vendégek, így a fővárosiak elhúzhattak. Fuisz Viktória sikeres dobásai csak csökkenteni tudták a dél-zalai hátrányt, aztán a záró periódusban Fekete Csilla pontjaival feljött a KVSE, vezetett is, de a hazaiak a végén a maguk javára fordították a fordulatos találkozót.

Farkas József és csapata is várja a folytatást, de még  ők is várják, hogy ki ellen kell játszaniuk. Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE - Kecskeméti KC 54-61 (12-15, 17-12, 15-18, 10-16)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Szalai Zs. Németh S.

Kanizsa: Fekete Cs. (4), Fuisz V. (17/3), Hegyi (13/3), Jurkó (2), Jagarics (10). Csere: Olasz (4), Oros, Nagy D. 4. Edző: Farkas József.

Jók: Fuisz V., Jagarics.

Sok hibával indította a találkozót a hazai csapat és a negyed végére sem tudtak felzárkózni pontatlan dobásaik miatt. A folytatásban is akadozott támadójátékuk, így nyolc pontos hátrányt kellett ledolgozniuk Fuisz Viktória és Hegyi Vivien pontjaival, és még a vezetést is át tudták venni a vendéglátók. Később Jagarics is nagyon jól kosarazott, de a kecskemétiek egyenlítettek és az előnyt is visszavették. Az utolsó 10 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban többször volt lehetősége a hazaiaknak megnyerni a mérkőzést, de döntő pillanatokban hibáztak, amit a vendégek ki is használtak.

A Vadmacskák a 8. helyen zárta a felsőházi rájátszást, s érdeklődésünkre Farkas József, az együttes edzője csak annyit tudott mondani: várják a sorsolást, illetve az információt, hogy milyen formában ér véget a bajnokság legvégső szakasza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!