Sport

2013.05.14. 16:58

Török Lászlóra is emlékeznek

Rádiháza - Az elmúlt évtizedekben kialakult hagyomány szerint az idei pünkösdkor is rangos lovas eseménynek ad otthont Rádiháza nemzetközi hírű ménese. A vasárnap, május 19-én sorra kerülő lovasfesztivál egyben Török László Emlékverseny is lesz.

Bóbics László

A verseny szervezői, dr. Török Erzsébet és dr. Török László elmondták: 10 órakor kezdődnek a díjugrató viadalok a népszerű rendezvényen, melynek hét versenyszáma közül hat beleszámít a megyei bajnokság összesítésébe.

A nap első felében a kezdő lovak és lovasok kapják a főszerepet. A délelőttöt showverseny, gyermek lovagoltatás, lovaskocsikázás, kézműves bemutatók, arcfestők, csillámtetoválók színesítik.

A tavalyi verseny egy pillanata. Rádiházán akkor is látványos volt a verseny, sok a néző, és szép az idő. Fotó: ZH-archív/Pezzetta Umberto

A menetrend szerint 13 órakor emlékeznek meg a ménes legendás alakjáról, a közelmúltban elhunyt Török Lászlóról, a hajdani lovasról, szövetségi kapitányról, a megyei szövetség örökös elnökéről.

A megemlékezés után fél órával folytatódik a nyílt megyei díjugrató bajnokság, melyre az előrejelzések szerint az ország különböző pontjairól érkeznek lovasok. Többek közt nevezett a rádiházai viadalra Burucs Borbála, többszörös ifjúsági és junior magyar bajnok lovas is.

Az ugrószámok közti szünetben a Sóskuti Manók lovastorna bemutatóját és a fogathajtók látványos előadását csodálhatja meg a publikum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!