Sport

2013.05.17. 17:27

Teke vb: a férfi és a női válogatott is bízik az éremszerzésben

Zalaegerszeg - A Zalaegerszegen zajló teke vb második felvonása kezdődött meg hivatalosan a péntek esti megnyitóval: szombattól az V. felnőtt női és férfi csapatvilágbajnokság következik.

Kerkai Attila

A serdülők múlt szombaton kezdődött és szerdán véget ért világbajnoksága után mostantól a felnőtt csapatok veszik át az egerszegi Városi Sportcsarnok pályáit. A csütörtökön megrendezett selejtezők után pénteken a technikai értekezleten sorsoltak és a még kiadó helyek is gazdára találtak a csoportokban.

Az ünnepélyes megnyitó egy pillanata. A képen jobbról Ludwig Kocsis, a bábusportok világszövetségének (FIQ) elnöke beszél. Fotó: Katona Tibor

A magyar férfi válogatott bevonulása. Jobbról a második Fehér László, mögötte Farkas Sándor, majd Nemes Attila lépked - valamennyien a ZTK-ból. Fotó: Katona Tibor

A férfiak selejtezőjéből továbbjutott Észtország, Németország, Montenegró hármasból a németeket szerette volna elkerülni mindenki, ami a magyaroknak sikerült és a D-jelű lett a halálcsoport. Magyar szempontból mégis rossz hír, hogy ebből a négyesből kerül majd ki a mieink csoportjából továbbjutó csapatok számára az elődöntős ellenfél. A nőknél nem kellett selejtezni, de az a furcsaság állt elő, hogy Macedónia visszalépett, így viszont megüresedett egy hely. S most kapaszkodjanak meg: a férfi selejtezőből kiesett Dániát besorsolták az egyik női négyesbe, hogy meg legyen a létszám, igaz, a dán fiúk eredménye nem számít bele a versenybe.

A magyar nők szombaton 17.45 órától a dánok ellen, a férfiak vasárnap (11.15) az észtek ellen kezdenek.

Férfiak. A-csoport: Magyarország, Ausztria, Bosznia-Hercegoniva, Észtország. B-csoport: Horvátország, Szlováki, Szlovénia, Franciaország. C-csoport: Macedónia, Lengyelország, Csehország, Montenegró. D-csoport: Szerbia, Románia, Olaszország, Németország.

Nők. A-csoport: Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Dánia (férfiak). B-csoport: Szerbia, Németország, Románia, Észtország. C-csoport: Ausztria, Csehország, Olaszország, Montenegró. D-csoport: Magyarország, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Dánia.
Takács László, a szervezőbizottság vezetője a vb eseményeiről elmondta: eddig minden problémamentesen zajlott le, és a visszajelzések is ezt erősítették meg.

- Az eddigi szereplés a serdülők révén minden várakozást felülmúlt - mondta. - Most jönnek a felnőttek és érmet várunk mindkét csapatunktól.

A péntek esti színpompás megnyitó ünnepségen a viadal fővédnöke, Áder János köztársasági elnök levelét olvasták fel, Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere is köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Takács László, Siegfried Schweikardt, az NBC elnöke és Ludwig Kocsis FIQ elöljáró beszéde után Gyutai Csaba hivatalosan is megnyitotta a felnőtt teke csapat világbajnokság küzdelmeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!