Sport

2013.05.14. 19:17

Magyar bronzérem a serdülő teke vb-n

Zalaegerszeg - Sűrű napjuk volt kedden is a serdülő vb-n induló tekézőknek, hiszen ezen a napon nem kevesebb, mint három számot rendeztek számukra.

Kerkai Attila

A legkorábban a vegyes párosok fogtak hozzá a napi penzumnak, köztük egy magyar kettős, a Brancsek János, Tóth Katalin kettős. A mieink az első kör után  a szétlövésben - kétszeri rádobás után - mentek tovább a horvátok duójával szemben.  A folytatás a magyar kettős számára hasonló izgalmakat tartogatott, ugyanis a szlovák duó ellen is a rádobás döntött. Azzal a különbséggel, hogy ezúttal  a Hegedüsova, Balco páros örülhetett, így a magyar duó a legjobb nyolc között búcsúzott. A szlovákok aztán a döntőig meneteltek, ám ott kikaptak, így a nap első aranyát a németek szerezték.

U18-as vegyes páros, világbajnok: Christina Neundörfer, Florian Möhrlein (Németország), 2. Kristina Hegedüsova, Radovan Balco (Szlovákia), 3. Maria Zatschkowitsch, Jakob Prem (Ausztria) és Jana-Sophie Bachert, Andreas Bayer (Németország).

Nagy Gergő (elöl) jól küzdött és csak kicsi hiányzott neki, hogy a döntőbe jusson. Fotó: Katona Tibor

A délutáni programban a lányok és a fiúk sprint versenyét rendezték meg és igencsak hosszúra nyúlt ez a nap.  A  magyarok számára viszont túlságosan is rövidre, kivéve Nagy Gergőt... Szóval,  a legjobb 32 között a lányoknál Tóbiás Anett és Hanig Viktória is csak a szétlövésben kapott ki, a fiúknál indult ifj. Horváth Péter viszont két szettben. Egyedül tehát Nagy Gergő folytatta, aki horvát ellenfelét győzte le a rádobásban,  így a nyolcaddöntőben az osztrák Janits-csal mérkőzött meg. Kissé ráijesztett mindenkire, hiszen az első 20 dobást elvesztette, majd a másodikat megnyerte, a ráadásban viszont  már magabiztos volt, így bejutott a negyeddöntőbe. Sőt a folytatásban is Nagy Gergő hozta a meccsét, hiszen a szétdobásban verte a szlovén Pavlovicot, így a magyar fiú már biztos érmesnek számított. Az elődöntőben a magyar tekés a horvát Kasumovic-csal  találkozott, de most  ellenfelének kedvezett a szerencse. A rádobásban a horvát nyert, így Nagy Gergő bronzérmet szerzett, a  magyar csapat második érmét  a vasárnapi csapatezüst után. A   leányoknál szlovák, míg a fiúknál  horvát siker született.

U18-as sprint leány világbajnok: Michaela Fininkova (szlovák), 2. Alena Bimber (német), 3. Milana Pavlic (horvát), és Erdős Brigitta (román).

U18-as sprint fiú világbajnok: Dinko Kasumovic (horvát),  2.Alen Kujundzic (szerb), 3. Nagy Gergő (magyar), és David Lainscka (szerb).  és a férfi döntő is  lapzárta után kezdődnek

Szerdán ér véget a serdülők vb-je

A napi egyéni és a  klasszikus összetett számban avatnak bajnokot. A csapatversenyben elért eredmények alapján a legjobban gurító  24 tekés jutott a döntőbe.  Magyar részről a lányoknál Urbán Brigitta és Tóth Katalin, míg a fiúknál Brancsek János és Farkas Ádám  indul.

Ezek is érdekelhetik