Sport

2013.05.15. 14:33

Lesz-e focipályája Páterdombon?

Zalaegerszeg, Páterdomb - A Páterdombi LSC régóta szeretne saját pályát a településrészen, vagy annak közvetlen közelében. Most nagyon közel kerültek a megoldáshoz, de elkelne még a segítség, hogy valóban birtokba vegyék új otthonukat.

Kerkai Attila

A Páterdombi LSC albérletben bonyolítja meccseit, és amikor tavaly a labdarúgócsapat feljutott a megyei I. osztályba, Hajdú Zoltán egyesületi elnök azt nyilatkozta: kész tervük van önálló otthon létesítésére. Sportnyelven szólva a célegyenesben vannak, de a célba jutásnak van még akadálya. A klub elnyert pályázata érvényes az új pálya építésére, megvan az önrész is, de a másik feléből még hiányzik. Az idő pedig sürget.

- Már a kilencvenes évek végétől napirenden van ez a téma, 2008-ban pedig előrelépés is történt: a Mol Zrt. egy kéthektáros terület, a régi olajos sportpálya tulajdonjogát átadta az önkormányzatnak - elevenítette fel az előzményeket Hajdú Zoltán. - Ide szeretnénk építkezni, és eljutottunk addig, hogy az ügyben készített társaságiadós pályázatunk nyert az MLSZ-nél. Ehhez egy budapesti cég nyújtott segítséget, a város biztosította a 30 százalékos önrészt, viszont a másik fele hiányzik. Méghozzá azért, mert egy ígéret meg nem valósulása miatt kicsúsztunk a 2012. december 20-án lejárt határidőből. De június végéig még pótolhatunk.

A páterdombi Gyenese Richárd (9) harcol csesztregi ellenfelével a két csapat bajnokiján - albérletben. Fotó: ZH-archív/Pezzetta Umberto

Hajdú Zoltán nem kívánt belemenni a részletekbe, hogy miért nem teljesült az az ígéret, számukra most sokkal fontosabb, hogy a pálya megépüljön. Egy nagyméretű füves játéktérrel gyarapodna ugyanis Zalaegerszeg is.

- Első lépcsőben a pályát akartuk, de öltöző építését is tervezzük - folytatta az elnök. - Jelenleg a Matáv-pályát béreljük, van csapatunk a megyei első osztályban, női és öregfiúk együttest is üzemeltetünk, és a Bozsik-programban is részt veszünk. Közel háromszáz egerszegi lakos sportolását biztosítjuk, de most segítséget kérünk abban, hogy elinduljon az építkezés.

Méghozzá a társaságiadó-kedvezményt kihasználva. Gecse Péter, Zalaegerszeg sportbizottságának elnöke is tud a Páterdombi LSC problémájáról, és azon dolgozik, hogy a szűkös határidőn belül érdemi előrelépés történjen.

- Nem olyan egyszerű megtalálni a cégeket, melyek a társasági adójukból nagyjából 30 millió forintot fel tudnának ajánlani az év ezen időszakában - szögezte le a Gecse Péter, aki a páterdombi településrész önkormányzati képviselője is. - De nem adjuk fel, folyamatosan egyeztetünk, hisz szükség lenne erre a pályára, ahol az utánpótlás-nevelés is biztosítva lenne. Nem mellesleg a lakosság is használhatná, s éppen ezért, nem szeretnénk elveszíteni a pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!