Sport

2013.05.13. 15:17

Lengyel és szlovák siker a párosoknál a teke vb-n

Zalaegerszeg - Nincs megállás a Zalaegerszegen zajló teke világbajnokságon: hétfőn a serdülők egyéni küzdelmei kezdődtek meg, de ezúttal magyar érem nélkül.

Kerkai Attila

Mint beszámoltunk róla, a világbajnokság első hét végéje meghozta az első magyar érmet, hiszen vasárnap az U 18-as fiú együttesünk ezüstérmet nyert. Joggal bízhattunk benne, hogy a hétfői nap is tartogat számunkra valami hasonló örömöt, ugyanis fiaink és lányaink is jó formát árultak el magukról.

A serdülők (U18) világbajnokságán  a hét végi csapatküzdelmekkel nem értek véget a vb izgalmai  -  ismert, a csütörtökön kezdődő felnőtt vb-n kizárólag csapatversenyt rendeznek - , hiszen a párosok versenye következett. A világbajnokságokon annyiban eltérnek  az egyéni és páros versenyek  az úgynevezett hagyományos játéktól, hogy például a  hétfői párosviadalon is kétszer 30  vegyes dobás várt a mezőnyre, s ha ezek után a csapatpontok megegyeznek, akkor jön a plusz egy-egy rádobás (Sudden victory), s ez adja e küzdelmek igazi izgalmait is.

Magyar  részről főleg a két fiú páros szerepléséhez fűztek nagyobb reményeket, hiszen előző nap ezüstöt szereztek  a srácok. A ZTK-FMVas tehetsége, Farkas Ádám is készülődhetett, aki Czeilinger Gáborral az első közben erőnyerő volt és csak a nyolcaddöntőben kapcsolódtak be a küzdelmekbe. Ott viszont egy szerb párossal kerültek szembe és ez is lett számukra a végállomás: 2:0-ra kikaptak. A Barancsek János, ifj. Horváth Péter duó viszont  már az első közben belekóstolt az izgalmakba, ugyanis szlovén riválisaikat 1:1-es állás után kétszeri rádobással verték (26-22), így készülődhettek az újabb körre. Következett egy sima 2:0 a szlovákok ellen, majd a negyeddöntő a lengyel Kozlowski, Osinski páros ellen. Magyar szempontból kézben volt ez a mérkőzés is, hiszen az utolsó 15 dobás előtt pontelőnnyel és 22 fával vezetett a honi duó, de mégis a lengyelek nyerték ezt a 30 dobást (1:1), így jött a ráadás. A lengyelek 13 fát, a mieink 9-et ütöttek, így ez a csata nem a mi javukra dőlt el.

- Nagy reményeink voltak, hiszen éremesélyt szalasztottunk el azzal, hogy ilyen előnyről kikaptunk  -  összegezett Fehér László, a fiúk szövetségi kapitánya.

A lányoknál is két magyar egység indult, közülük az Urbán Brigitta, Tóth Katalin páros az első közben kikapott (2:0), Tóbiás Anett és Urbán Viktória viszont sikerrel vette (2:0) ezt az akadályt az osztrákok ellen. A szlovénok következtek, na itt már több izgalom várt a pályán lévőkre, de a ráadásban a mieink 13-9-cel győztek. Balszerencséjükre viszont a negyeddöntőben a német Bachert, Barth kettős következett számukra, és  az izgalmak sem maradtak el: 1:1-es állás után jött a „szétlövés" , és persze, hogy német siker (10-8)...

A magyarok számára ezzel véget ért a hétfői nap, a fiúknál végül lengyel, a lányoknál szlovák siker született.

U 18-as leány páros világbajnok: Szlovákia (Eva Stefanidesova, Lenka Tranova), 2. Németország,  3. Horvátország I. és Horvátország II.

U 18as fiú páros világbajnok: Lengyelország (Kamil Kozlowski, Pawel Osinski), 2. Ausztria, 3. Németország és Szlovénia.

Kedden sem lesz unalmasabb nap az előzőeknél, hiszen újabb három világbajnoki cím talál gazdára. Ekkor rendezik ugyanis a leányok és a fiúk sprint számát és a vegyespárosok küzdelmében is kedden hirdetnek győztest. Mozgalmas nap vár tehát a versenyzőkre és bizonyára éppen elég  izgalom is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!