Sport

2013.05.05. 07:37

Jöhet a világbajnoki forma

A most zajló tekeszezon szombaton az egyik csúcspontjához ért Zalaegerszegen, de még nincs vége.

Kerkai Attila

A bajnoki érmek gazdára találtak, azonban mostantól egy másik nagy eseményre készül Zalaegerszeg, ugyanis hamarosan kezdődik a csapat-világbajnokság, s az is „nagy falat" lesz  a sportág kedvelőinek.

A szombati éremátadó ünnepség már-már megszokottnak is nevezhető, ha zalai érintettséget kell keresnünk, hiszen a ZTE-ZÁÉV TK női, illetve a ZTK-FMVas férfi együttese gyakorlatilag az elmúlt egy évtizedben meghatározó csapata a honi versengéseknek. Eddig viszont csak egyszer fordult elő, hogy egyszerre ünnepeljen aranyérmet a két egerszegi csapat, az pedig még egyszer sem, hogy idehaza! Három éve ugyan a ZTE-ZÁÉV TK és a ZTK-FMVas is egyazon bajnoki kiírásban lett bajnok, de míg a lányok itthon lettek aranyérmesek,  a fiúk Szegeden. A lányok persze már két hete bajnokok, ám az aranyérmeiket itthon vehették át a fiúkkal együtt.

Szóval, nagy volt a zalai öröm, de innentől már mindenki arccal a világbajnokság felé fordul. A 2013. évi csapat-világbajnoki küzdelmeknek ugyanis a jövő hét végétől Zalaegerszeg ad otthon. Eredetileg a zalai szervezők úgy tervezték, hogy a 2015. évi küzdelmekre pályáznak, azonban jött egy lehetőség (a 2013-as vb-t elnyert horvátok visszaléptek) és erre „csapott le" a város.  Az biztos, hogy bármennyire is eredményes a tekesport idehaza, világbajnokságot ehhez képest nem rendezünk túl sűrűn, a legutóbbit éppen 25 esztendeje Budapesten. Talán ezért is van most még nagyobb jelentősége a közelgő vb-nek, hiszen nem elég „csak" és hagyományosan jól szerepelni, de a rendezés, valamint  a szervezés terén is „világbajnoki formába" kell kerülni. Ami jó hír, hogy a zalai   színek képviselői közül is többen rajthoz állnak a vb-n. Ismerve az elmúlt évek eredményeit, ez nem is lehet nem meglepő, de itthon egészen más lesz versenyezni.  A ZTK csapatából Kiss Tamás, Boanta Claudiu, Nemes Attila, Farkas Sándor és Fehér Zoltán tagja a tíz fős vb-csapatnak,  nem beszélve arról, hogy Fehér László személyében zalai a férfi szövetségi kapitány is.   A hölgyeknél a ZTE-ZÁÉV-et Nemes Irén és Airizer Emese képviseli a válogatottban. Airizer klasszisát mutatja, hogy úgy is helyet kapott a csapatban, hogy szülési szabadságon volt és csak a tavasszal szállt be néhány mérkőzésre. A  hölgyek címvédőként várják az egerszegi vb-t, ugyanis két éve világbajnokok lettek, s annak a csapatnak Airizer Emese is tagja volt.

Szombaton tehát ünnep volt a tekéseknél, de most következik a munka, ám  joggal bízhatunk benne, hogy a vb-n is lesz részünk hasonló hangulatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!