Sport

2013.03.08. 16:50

Rangadóval kezdődik a tavasz a megyei I. osztályban

Zala megye - Rögtön rangadóval kezdődik a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztálya, hiszen az egyik bajnokaspiráns Lenti TE vasárnap a jelenleg negyedik helyezett Zalalövő vendége lesz.

Kerkai Attila

Hosszú szünetet követően szombaton útjára indul a labda a megyei első osztályban. Az élen álló Zalaszentgrót és a második Lenti TE  viszonylag nagyobb különbséggel ellépett a többiektől. A lentiek viszont rangadóval nyitnak vasárnap Zalalövőn.

Valóban kétesélyessé szűkült a tavaszra a bajnoki cím sorsa? - ezt kérdeztük a rajt előtt az érintett csapatok szakvezetőitől.

- A két csapat tényleg elhúzott a többiektől, de hátravan még 14 mérkőzés a sorozatból - állapította meg Rózsa László, az éllovas Zalaszentgrót edzője. - A hárompontos rendszerben viszont sok minden megtörténhet, lehetnek hullámvölgyek és a meglepetéseket se zárjuk még ki. Mi viszont úgy vagyunk ezzel a kérdéssel, hogy bajnokok akarunk lenni!

- Én azt gondolom, hogy igen, köztünk és a Szentgrót között dől el az elsőség sorsa - vélekedett Hermán István, a Lenti TE edzője. - Sajnos az időjárás nem kedvezett az alapozáshoz, ráadásul az utolsó héten az influenza is megtizedelte a keretet, nem beszélve arról, hogy Zalalövőn kezdünk, rangadóval. Számunkra azért is jött rosszkor az első tavaszi forduló elhalasztása, mert van két eltiltottunk, Balla és Balogh, akiket így nem a Gutorfölde, hanem a Zalalövő ellen vagyunk kénytelenek nélkülözni. De mindegy, így is győzni indulunk vasárnap. Azt gondolom, hogy a csapat összeszokottsága is javult az őszhöz képest.

A hétvégén a Teskánd (balról Palkó T.) a Pókaszepetket (jobbra Huber) fogadja. Ősszel 1-1-re végeztek.

A vasárnapi rangadó másik szereplője, a Zalalövő  az egyik csapat, amely beérheti  például a Lentit is.

- A vasárnapi mérkőzés után szerintem tényleg eldől, hogy a lentiek és a grótiak mellé beszáll-e még valaki a bajnoki versenybe - vélte Ostrom János, a lövőiek edzője. - Ha nyerünk, akkor szerintem nem marad kétesélyes az arany sorsa. A védelmünk talán gyengült, de érkeztek támadók is, célunk az, hogy megpróbáljunk a dobogóra odaférni.

A Femat-Csesztreg is az egyik meglepetéscsapat lehet, melynek változott a Páterdomb elleni találkozójának helyszíne. A vasárnapi mérkőzést (14.30)  az egerszegi műfüves pályán  rendezik meg.

A góllövőlistát 22 találattal a zalaszentgróti Tóth Dániel vezeti, és így ő az első számú várományosa a gólkirályi címnek. Annak ismeretében pláne, hogy a második Baranyai Dániel (16 gól) a Somogy megyei Tapsony csapatához szerződött.

A rutinos Sebők József (Lenti TE) 12 góllal a lista harmadikja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!