Sport

2013.03.21. 18:33

Bajnok a Próbababák formáció

Az országos Hip-hop és Showtánc versenynek Várpalota adott otthont. Queen Dance és a Dance Unit idén összefogva, az együtt a táncért mottót követve a stílusok egymáshoz közeledését célul tűzve közösen szerveztek egy nagyszabású színvonalas táncversenyt.

Bóbics László

A Kehidámák versenyzői gyermek, junior és felnőtt korcsoportban Hip-Hop szóló-, és csoport kategóriában indultak.

A legnagyobb sikert, I. hely, a junior korcsoportos nagylányok érték el a Próbababák című produkcióval. A zsűri elismerően nyilatkozott a koreográfiájukról, kiemelte őket a mezőnyből. A verseny végén nagy meglepetésben lett részük, mert a 130 Hip-hop produkcióból az öt legjobb előadás közé sorolták táncukat, amelyet újra bemutathattak. A sikercsapat tagjai: Bertók Zsófia, Cserép Leticia, Csűri Dóra, Kovács Dorina, Kutasi Dóra, Kulcsár Violetta, Tomor Dóra, Török Bettina.

A képen a várpalotai versenyen járt zalai csapat (Fotó: Kehidámák)

A gyermek korcsoportos táncosok pályafutásuk legjobb eredményét II. helyezést könyvelhettek el. Tagok: Bognár Petra, Fellner Gréta, Fekete Bernadett, Gergely Ramóna, Kertész Viktória, Kutasi Bence, Major Evelin, Molnár Diána, Korcsmáros Anna, Németh Anna.

A gyermekszóló kategóriában Korcsmáros Anna IV. helyezést ért el. Új koreográfiájával a jövőben még sok szép eredményt érhet el.

A Próbababák csapata a felnőtt mezőnyben először mutatkozott be. A Tedd le című új táncukkal V. helyezést értek el. Ezzel a produkcióval készülnek az ESDU Budapesti Kvalifikációs versenyére, amely siker esetén lehetőséget ad az idén is részt venni a horvátországi táncvilágbajnokságon.

A klub vezetője, edző: Kaszás Ferencné. Koreográfus: Kálmán Károly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!