Sport

2013.03.20. 16:47

A Nagypáli NB I-es női labdarúgói vasárnap kezdenek

Most már bizonyos, hogy kalandosra sikerül a Páter Fit-Well Nagypáli NB I-es női labdarúgó csapatának is a tavaszi idénykezdet. A hét végén elmaradt az MTK-Hungária elleni találkozója, amit most vasárnap pótolnak.

Kerkai Attila

A zalaiak most már egyáltalán nem bánják, hogy nem sikerült elutazniuk szombaton az MTK elleni találkozóra... A két csapat ugyanis megállapodott egymással és vasárnap pótolják egymás elleni mérkőzésüket úgy, hogy a fővárosiak szombaton is pályára lépnek. Annyit azért tudni kell, hogy az MTK a címvédő és jelenleg is vezeti a tabellát és kellően bő kerettel rendelkezik ahhoz, hogy egy hét végén akár két mérkőzést is játsszon.

- Ez a megoldás így számunkra talán még kedvezőbb is - állapította meg Kostorják Zsolt, a Nagypáli edzője, aki Péter Zoltán lemondása után a télen vette át a csapat irányítását. - A szabályok szerint egy játékos 48 órán belül maximum három félidőt szerepelhet, így az MTK a szombati találkozója után vélhetően nem tudja a legerősebb csapatát kiállítani ellenünk, persze tudjuk jól: még ez esetben is az MTK a találkozó favoritja.

Kostorják Zsolt edző (Fotó: Katona Tibor)

A Nagypáli együttesénél továbbra is a bent maradás a cél és arról kérdeztük a rajt előtt a szakvezetőt, miként sikerült ehhez a felkészülés.

- Január közepétől heti három edzés szerepelt a programban, részt vettünk két teremtornán és volt egy háromnapos összetartásunk is Csesztregen - sorolta a legfontosabb felkészülési elemeket Kostorják Zsolt. - Minden elismerésem a lányoké, akik remekül dolgoztak, ám az időjárás így is közbeszólt és nem tudtunk egyetlen nagypályás edzőmérkőzést sem játszani.

Ennek ismeretében az MTK elleni találkozó az első lesz amit ősz óta nagypályán játszik a zalai együttes és most a játékon van a hangsúly a nagypáliaknál.

- A vasárnapi mérkőzésünket főpróbának szánjuk a későbbi, fontos találkozóinkra - említette az edző. - Egy hét múlva ugyanis a közvetlen rivális, Szeged vendégei leszünk, majd ezt követően az Újpestet fogadjuk, s véget is ér az alapszakasz. A bent maradás a célunk, így a későbbi rájátszásban kell kiharcolnunk ezt. A mostani mérkőzéseink viszont azért lényegesek, mert az eredményeinket magunkkal visszük.

A kép az őszi Nagypáli-Viktória FC meccsen készült, sötét mezben a zalai Vincze Beatrix (Fotó: Katona Tibor)

A Nagypáli együttese a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú együttese, így a rutin terét is van miben előrelépni. A bent maradásban viszont bíznak a lányok és edzőjük is.

- Az egységben látom leginkább az erőnket és azt is látom, ahogy biztatják egymást a lányok és átérzik milyen nehéz helyzetben vagyunk - mondta. - Egy csapatot kell a végén megelőznünk, amire képesnek tartom a csapatot, de ehhez a lelkesedésnek nem szabad alábbhagynia. Annyit még szeretnék elmondani, hogy Péter Zoltánnak nagyon sokat köszönhetek, hiszen ő vitt a csapathoz kapusedzőnek. Ő a csapat érdekében állt fel a télen, én pedig a csapat érdekében vállaltam el a feladatot.

 

Nem érkezett új játékos

A télen a Nagypálitól Vörös Viktória a szombathelyi Viktória FC-hez igazolt és nem számíthatnak Horváth Kittire sem, aki anyai örömök előtt áll  tudtuk meg a változásokról az edzőtől. Vass Valentina valamint Koltai Alexandra is eligazolt tőlük, a csapathoz viszont nem igazolt új játékos. Az ifjúsági együttesből két tehetség, Lukács Vivien és Szakács Viktória került fel a nagycsapat keretéhez. Soproni Krisztinára talán számíthatnak, aki hivatásos katonaként külhoni szolgálatot teljesített, ám kérdés, hogy mikor áll ő is csatasorba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!