Sport

2013.02.20. 18:36

XIV. Büki Kupa: bronzérem és egy különdíj is

Hévíz - Az NB II-es női kézilabda csapatok egyik legrangosabb tornája a XIV. Büki Kupa, melyen kilenc együttes vett rész köztük Hévíz csapata, amely a harmadik helyen zárt.

Az NB II-es női kézilabda bajnokság Dél-nyugati csoportjában a harmadik helyen telelő, a Pécsi Zsolt vezette zalai együttes a büki sportcsarnokban legyőzte a Körmendet kilenc góllal, majd a hazaiak szintén dobogós (Észak-nyugati csoport) helyen álló Bük csapatát is. A döntőbe jutásért vívott meccsen viszont vesztett a későbbi győztes kozármislenyiek ellen, így a Hévíz a harmadik helyért járó serleggel és egy különdíjjal térhetett haza.


A torna végeredménye: l. Mohács-Kozármisleny 2. Bp. Kinizsi 3. Hévíz, 4. Celldömölk, 5. Bük, 6. Sárvár, 7. Mosonszolnok, 8. Szigetszentmiklós, 9. Körmend.

A torna gólkirálya a hévízi Klász Karola lett 22 találattal.

Pécsi Zsolt, a Hévíz edzője így értékelt: "Betegség miatt két átlövőnk, Tóth és Ováry hiányzott, de a torna remekül szolgálta a felkészülésünket. A fiatalok is sok lehetőséget kaptak és a támadás vezetéseinkben sokat gyorsultunk, így több variációt is kipróbálhattunk a bajnoki nyitány előtt. Az új igazolásunk, Klász Karola, aki közel 200 első osztályú mérkőzés tapasztalatával és ott szerzett mintegy 800 gól emlékével került hozzánk, aki gyorsan beilleszkedett és több poszton is jó teljesítményt nyújtott."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!