Sport

2013.02.25. 16:54

Diákolimpia: az országos döntő következik

Nagykanizsa - Befejeződött az új rendszerű dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia selejtezője. A vetélkedő idei lebonyolítása eltér a korábbiaktól, ugyanis a megyei és a területi döntőket is kihagyva, ezúttal internetes tesztfeladatokat kellett kitöltenie a résztvevő csapatoknak.

Kerkai Attila

A több száz nevezett iskola közül a legjobb nyolc került az országos döntőbe, köztük két zalai általános iskola is. A legjobban a nagykanizsai Zrínyi diákjai teljesítettek, akik a teljes mezőnyben a 2. (!) legjobb eredményt érték el. Ugyanígy továbbjutott a galamboki iskola csapata is, amely a 7. helyen végzett és ők is ott lesznek a fináléban. A döntőt a hét végén rendezik a fővárosban egy élő vetélkedő keretében.

Addig is zajlik a felkészülés, melynek egyik fejezete volt az a felkészítő vetélkedő, melyet Nagykanizsán rendeztek. Az eseményen - melyen a Zrínyi szerepelt a legjobban - részt vett Güttler Károly és Vermes Albán olimpiai ezüstérmes úszóink is, akik később élménybeszámolót tartottak a fiataloknak.

A Zrínyi csapata felkészítőikkel, valamint  a mögöttük álló Güttler Károly (balról) és Vermes Albán olimpikonokkal. Fotó: Kerkai Attila

A tíz fordulós (internetes) olimpiai vetélkedő zalai indulóinak helyezései:  2. Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola (Nagykanizsa) 860 pont (felkészítő: Kis János, Faller Zoltán), 7. Galamboki Általános Iskola 837 pont, 13. Kiskanizsai Általános Iskola 794 pont, 38. Rozgonyi Úti Általános Iskola (Nagykanizsa) 682 pont, 95. Zalakomári Általános Iskola 413 pont, 108. Zalabéri Általános Iskola 264 pont, 114. Landorhegyi Általános Iskola (Zalaegerszegi) 195 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!