Sport

2012.11.24. 15:11

Hozta a kötelezőt a ZTE FC

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában őszi záró fordulójában a ZTE FC a Paks II. együttesét fogadta.

Kerkai Attila

A találkozó egyértelmű favoritjának számított az egerszegi csapat és meg is nyerte a találkozót, igaz, győzelme nagyobb arányú is lehetett volna.

ZTE FC-Paks II. 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 900 néző. Jv.: Pintér (Király, Mohos).
ZTZE FC: Jahic - Kocsárdi, Nánási, Kovács G., Hajdú - Máté (Babati, 74.), Kocsis - Tóth P., Grbic (Horváth L.,79), Frizoni (Jasarevic, 85.) - Pavicevic. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Paks II.: Csoknyai - Bakó, Szalontai, Fehér D., Blatt (Horváth M., 84.) - Galambos, Laták, Budai (Czinger, 44.), Pintér (Kesztyűs, 29.) - Cziráki, Feil. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Talán a korai kezdés volt az oka, mindenesetre csak nagyon lassan gyülekeztek a nézők az őszi idényzáróra, de az is lehet, hogy az ellenfél sem vonzott annyi nézők, mint korábban. Mindenesetre a kezdésre így is az átlagos másodosztályú magyar találkozókra
jellemzőnél valamivel többen gyűltek össze és már a 3. percre csaknem két gólt láthatott a publikum. Előbb Grbic lövését blokkolták a védők, majd Hajdú lökete alig suhant el a bal alsó sarok mellett. Azt viszont gyorsan meg lehetett állapítani, hogy a pálya talaja csak látszólag volt ideális, hiszen felázott, így nagyon sokat csúszkáltak a játékosok.

A ZTE mezőnyfölénye nem párosult eredménnyel, érkezett is a lelátóról a „Menjetek előre!” óhaj. A 16. percben Pavicevic húzódott ki oldalra és beadása a legjobb ütemben érkezett Grbic elé, aki estében, tiszta helyzetből 6 méterről fölé lőtt. Ez nagy ziccer volt, de továbbra is kényelmes tempóban futballoztak a csapatok, a Paks együttesén pedig érezni lehetett, hogy jóval szerényebb képességű a házigazdánál. Tóth Péter, a zalaiak támadója szép cselekkel hívta fel magára a figyelmet, és egy kapáslövéssel is, amikor a kapusnak a léc alól kellett szép mozdulattal hárítania.

 

Fotó:Katona Tibor

A 24. percben aztán érkezett a várva várt gól is: Kocsárdi beadását Máté csúsztatta a felső lécre, a visszapattanó labdát pedig Frizoni négy méterről fejelte a hálóba, 1-0. A folytatás abból a szempontból elmaradt, hogy a ZTE FC még kényelmesebb tempóra váltott, pedig ha valamivel rámenősebb akár újabb gólokat is lőhetett volna. Ehelyett komótosan futballozott, s tehette, mert a szombati ellenfél nem igazán volt képes veszélyt jelenteni a kapura.

A második félidőre egyértelműen hazai gólokat várt a nézősereg, de a Paks II. sokkal aktívabban kezdte ezt a játékrészt, mint amit az elsőben mutatott. Az 56. percben Hajdú középről megint nem tudta eltalálni a kaput, pedig Tóth átadását tökéletes ütemben kapta, így a labda a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ez pedig már bosszantó volt és félő is, hogy előbb utóbb a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. A 61. percben jött is a figyelmeztetés, amikor Fehér remek lövésébe Jahic beleütött és labda kapufát érintve ment szögletre...

Veszélyes játékot űzött ezzel a ZTE FC, Tóth Péter cselezgetései pedig lassan kezdték átlépni a még tolerálható mértéket. Lassították ugyanis a játékot, ami pedig egyértelműen az ellenfélnek kedvezett. A fiatal Babati beállításával egyértelműen felgyorsult a zalaiak játéka,és a 80. percben megszületett a házigazdák második találata. Kocsárdi adott be jobbról, Pavicevic az ötösön emelkedett, ami számára ziccert jelent: fejjel nem hibázott, 2-0. Ezzel megnyugodhatott a ZTE FC, a 87. percben Pavicevic még eltalálta a felső lécet is, de az eredmény már nem változott.

A ZTE FC hozta a kötelezőt, azonban simán javíthatott volna a gólarányán is, de ehhez még koncentráltabb játékra lett volna szükség.

Ezek is érdekelhetik