Sport

2012.10.03. 18:12

Újabb zalai aranyak - Havasi duplázott és Németh is nyert a bajnokságon

Zalaegerszeg - A sportlövészek nemzeti versenyszámok országos bajnokságát a Mexikói úti lőtéren rendezték, ahol a két zalai klub, a PLE Zalaegerszeg és a PSLE Nagykanizsai versenyzői remek eredményeket értek el.

Kerkai Attila

Bőven jutott az érmekből a zalai sportlövészeknek az idei nemzeti számok magyar bajnokságán. Közülük az egerszegi Havasi Ferenc két számban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, de klubtársa, Németh Ferenc is megízlelhette egy alkalommal a győzelem ízét. Nézzük a részleteket!

A nyíltirányzékú kispuska 30 lövéses fekvő versenyszámban új országos csúccsal, 287 körrel győzött Havasi Ferenc (PLE Zalaegerszeg), aki mögött Horváth Szilárd (PSLE Nagykanizsa) 276 körrel a negyedik helyen zárt. A csapatversenyben aztán a kanizsaiak sem maradtak érem nélkül, ugyanis a PSLE együttese (Horváth Szilárd, Horváth Károly, Szobolics János) 820 körrel a harmadik helyen végzett. A nők küzdelmében Papp Józsefné (PSLE) 257 körrel az 5. lett, mögötte végzett  Pölöskeiné Hertelendi Erika (PSLE) 244 köregységgel, míg a 7. helyen végzett  Papp Bernadett (PSLE) 243 körrel. A csapatversenyben ők hárman a második helyen végeztek 744 körrel.

A nyíltirányzékú kispuska 3x10 lövés összetett számában könyvelte el második aranyérmét Havasi Ferenc, aki 276 kört lőtt.

A zártirányzékú sportpuskások 30 lövéses fekvő számában következett az újabb kanizsai érem, mégpedig  Obermayer Nándor (PSLE) révén, aki 290 kört lőtt, a hölgyeknél az első nyolc közé még befért a 6. helyen végzett Domaföldi Andrea (PSLE, 283 kör) és a 7. Papp Bernadett (PSLE, 283 kör). A nők csapatversenyében a kanizsaiak (Domaföldi Andrea, Papp Bernadett, Papp Józsefné) 837 körrel a dobogó második fokára állhattak fel.

A pisztolyos számokban is akadt zalai siker. A központi gyújtású sportpisztoly 30+30 lövéses versenyében az egerszegi Németh Ferenc (PLE) volt az, aki ezen az országos bajnokságon nem talált legyőzőre és 564 kört teljesített. Nem sokkal marad el mögötte Szabó Béla (PLE), aki 561 körrel a harmadik helyen végzett, így az egerszegiek csapata (Németh Ferenc, Szabó Béla, Hollé Zsolt) 1637 kört elérve a dobogó második fokára állhatott.

Sportpisztoly 30+30 lövésben Szabó Béla (562 kör) a negyedik, Németh Ferenc (561 kör) a 6. lett, a PLE Zalaegerszeg csapata pedig az előző összeállításban és ebben a számban is 1637 kört lőve állt a dobogóra azzal a különbséggel, hogy ezúttal mindez bronzot ért.

Standardpisztoly 20+20+20 lövésben nem jutottak a zalaiak a nyolc közé, viszont a PLE csapata (Szabó, Hollé, Németh) 1534 körrel, a dobogó közelében, a 4. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!