Sport

2012.09.16. 18:04

Portisch Lajos bejelentette: visszavonul, de ha kérik, segít

Nagykanizsa - A NB I-es sakk csapatbajnokság első fordulójában a hazai asztaloknál játszó Aquaprofit NTSK csapata végig jól koncentrálva kiváló mérkőzésen győzte le a budapesti MLTC együttesét.

Benedek Bálint

Aquaprofit NTSK– MLTC 10:2

Eredmények (elöl a hazaiak): Balogh–Kosic 1:0, Lenic– Izsák 1:0, Márkus–Ilincic döntetlen, Ribli–Fogarasi 1:0, Pintér–Bodiroga 1:0, Bánusz– Sipos 1:0, Bérczes–Aczél döntetlen, dr. Flumbort–Horváth D. 1:0, Medvegy–Károlyi döntetlen, Galyas–Zsinka 1:0, Gara T.– dr. Medvegy N. döntetlen, Kántor–Szieberth 1:0.

Az első forduló előtt tartott fogadáson az Aquaprofit NTSK csapatának nemzetközi nagymestere és a nemzet sportolója, Portisch Lajos bejelentette, hogy visszavonul, s bár szerepel az erősorrendben, az új bajnokságban nem ülne asztalhoz. Mint elmondta: soha nem kedvelte igazán a csapatjátékot, ám a kanizsaiaknál eltöltött három év emlékezetes marad számára. Ettől függetlenül nem tartja kizártnak – ha a klub is szeretné –, hogy a szakmai munkában tovább segít.

A kanizsaiak vasárnap kitűnően kezdték a szezont, a tavalyi negyedik helyezett MLTC gárdáját játszi könnyedséggel győzték le.

– A csapatról csak szuperlatívuszokban érdemes beszélni, a sakkozóink minden dicséretet megérdemelnek – mondta elégedetten Papp Nándor, az Aquaprofit NTSK csapatvezetője. – Mit is mondhatnék, ennél tökéletesebb eredményt remélni sem lehetett volna: régi-új játékosunk, Bánusz Tamás győzelemmel kezdett, míg a 14 éves Kántor Gergely is egy tapasztalt játékost győzött le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!