Sport

2012.08.03. 17:28

Kiválóan szerepeltek a zalaiak a serdülő bajnokságon

Hódmezővásárhely, Zalaegerszeg - Folytatták a zalai úszók, méghozzá az országos bajnokságok sorát és persze az éremgyűjtést is. A serdülők Hódmezővásárhelyen rendezett magyar bajnokságán az egerszegiek három arany és három ezüstöt, a kanizsaiak egy-egy ezüst és bronzérmet szereztek.

Kerkai Attila

Az idei világesemények Európa-bajnokság és a most is zajló olimpia miatt felborult az országos versenyek sorrendje. Mindez a szakembereknek is plusz fejtörést jelentett, miként készíthetik fel tanítványaikat úgy, hogy a még júniusban kezdődött sorozat után mostanra is maradjon szusz a fiatalokban.

Zalai szempontból úgy tűnik, hogy sikeresnek bizonyult ez a feladat is, hiszen a Hódmezővásárhelyen rendezett serdülő ob-n az EuropTec-Zalavíz ZÚK hátúszó leányai kibérelték maguknak a dobogó két felső fokát. Matyasovszky Dalma (1999) és Dudar Kata (1998) egy korcsoportban versenyezve ugyanis leginkább egymást gyűrték a medencében. A 100 méteres hátúszásban Matyasovszky Dalma nyert, kiváló 1:04,99-es idővel, az ezüstöt pedig Dudar Kata szerezte meg 1:05,43-al. Az 50 méteres szám, vagyis rövid táv Dudar Katának hozott nagyobb sikert, ezúttal övé lehetett az aranyérem, melyet 0:30,67-es, korosztályos megyecsúcsot érő időeredménnyel ért el. Szorosan mögötte csapott célba Matyasovszky Dalma is 0:30,73-al, ami az ezüstérem mellett szintén megyecsúcs az egy évvel fiatalabbak között.

A 200 méteres küzdelmekben ezek után nem is lehetett kérdés, hogy a két egerszegi leány harcol majd ismét egymással a bajnoki címért. Matyasovszky Dalma bizonyult gyorsabbnak, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára, 2:18,62-es újabb megyecsúccsal megszerezve második bajnoki címét, míg Dudar Kata 2:20,42-vel a második helyen csapott célba.

S ha a hátúszásnál tartunk, nem szabad megfeledkezni Miszori Márkról sem, aki egyre érettebben versenyez. Az 50 méteres távon döntőt úszott és 8. helyen végzett, 0:28,82-es remek egyéni idővel. Másnap 200 méter háton sikerült ismét döntőbe kerülnie, majd délután 3 másodpercet javulva 2:10,94-es megyecsúccsal, egyéni csúccsal az 5. helyen végeznie a roppant erős férfi mezőnyben. Miszori a 100 méteren is jól úszott, amit jelez az elért 5. helyezése és a 1:01,23 perces időeredménye.

A Dél-zalai Vízmű SE indulói közül a legjobban az 1998-as születésű Molnár Flóra szerepelt a hódmezővásárhelyi serdülő országos bajnokságon. A fiatal kanizsai úszó 100 méter gyorson 59,07-el a második helyen végzett. Aztán 50 méter pillangón 29,08-al bronzérmet szerzett, míg 50 méter mellen 36,29-es eredménnyel a nyolcadikként fejezte be a viadalt.

Az eredményekkel Horváth Csaba, ZÚK vezetőedző is elégedett, aki elmondta: kiválóan sikerült a serdülők szereplése, hiszen az elért eredmények megfeleltek a várakozásoknak. Persze azt is hozzátette: egy egész éves munka fekszik abban a pár percben, amit a versenyző a medencében tölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!