Sport

2012.08.08. 05:22

Készülnek az NB III-ra

Zalaegerszeg - Elég sok változással és nagy szorgalommal készülnek csapataink a labdarúgó NB III-ra. Mind a három együttes egy kicsit átalakult, de nagyon optimistán várja a közelgő rajtot.

Bóbics László

A Tar Sprint Andráshida SC elnöke, Kugler László így fogalmaz:
 
- A felkészülésünk az ötödik hetébe lépett és az eddig elvégzett munkával maradéktalanul elégedett vagyok - kezdte a klub első embere. - Motiváltnak és a feladattal szemben nagyon alázatosnak érzem a csapatot. Sorra játsszuk az edzőmeccseket, biztatóan mozgó gárdát láttam. Az eredmény ilyenkor másodlagos, de nyilván az önbizalomnak nem ártott, hogy az eddig lejátszott öt mérkőzésen nem szenvedtünk vereséget. Talán ezért is jó, hogy a ZTE FC kérésére egy újabb meccs került utólag a programba és csütörtökön 19 órától megmérkőzünk a város első számú csapatával. Újoncként sikernek tartanánk, ha a hagyományos lebonyolításban elkerülnénk a kiesést. A keret részben átalakult, tehetséges fiataljaink közül öten  a rendszeres játéklehetőség érdekében megyei első osztályú csapatokban töltik az őszt.  Csatlakozott hozzánk Horváth László, Gál Tibor, Domján Bálint és Szi Róbert. A ZTE-ből kölcsönbe érkezett az őszre Vittman Ádám. A keret még nem  végleges.
 
Nagykanizsai TE 1866-nál is elég nagy volt a mozgás.  
 
A csapatnál folyamatosak az egyeztetések a jövőt illetően, igaz ez a játéktéren kívül is. A gárda múlt kedd óta edzésbe állt az Olajbányász-sporttelepen. A munkát továbbra is Koller Zoltán vezetőedző irányítja. A nyáron távozni akaró Nagy Tamással és  az együttes házi gólkirályával, Cs. Horváth Gábor is megegyeztek, maradnak.  Szőke Ádám és Ujvári Máté  viszont Ausztriába távozott.
  
- A körülményekhez és az időfaktorhoz képest a játékosok ügyében egyeztetve azt kell mondjam, nem állunk rosszul - fogalmaz az edző. - Több klubbal és játékossal is tárgyalásban állunk. Ami biztosnak látszik: Babati Tamás - aki tavaszra érkezett Hévízről - marad. Bozsoki Imre esetében a helyzet még képlékeny. Nálunk folytathatja ugyanakkor László Lajos és László Roland, de  a kölcsönben szereplő játékosaink közül Kisharmadás Gábort (Bagola) és  Horváth Ramónt (Tótszentmárton) visszarendeltük.
 
A klub vezetésében is változás lesz,  megállapodás született arról, hogy az NTE futballegyüttesét a jövőben az UFC Nagykanizsa működteti.

Hévízen is nagy volt a mozgás a nyáron.


 
- Tíz játékos távozott. Az ok egyszerű, Ausztriában vagy itthon több pénzt szeretnének keresni a labdarúgásban, nem a magasabb szint motiválta őket  - mondta Damina László, a szakosztály  vezetője. - Fogalmazhatunk úgy is, szakmailag lefelé mozdultak, de  anyagilag jobban járnak. Magyarul a pénz beszél. Két játékosunkat kölcsön adjuk, mert egyetemi tanulmányaikat máshol folytatják. S voltak akiknek megköszöntük eddigi hévízi pályafutásukat.  Helyükre tehetséges fiatalok érkeztek. Továbbra is hittel megyünk azon az úton, melyet elterveztünk két évvel ezelőtt. Saját utánpótlás-nevelésünkből, s a környező települések fiatal tehetségeiből építjük csapatunkat.  Kilenc játékos érkezett  a felnőtt csapatunk keretéhez. Nagyrészt az utánpótlásképzésünkből kerültek feljebb. Egy biztos, hogy a csapat átlag életkora jelentősen csökkent. Őrségváltás van Hévízen, s ehhez kell az eredményességi célokat meghatározni. Rutinos, kész játékosokat igazolni nem tudtunk, mert ők olyan igényeket támasztanak egyesületünk felé, melyet nem tudunk, s nem is akarunk teljesíteni. A célt kétéves távlati periódusban határoztuk meg. Szeretnénk bent lenni abban  a szűk körben a bajnokság végén, akik rájátszhatnak az NB III-ban való indulás jogáért. A télen újból átgondolhatjuk csapatunk terveit.

 

 


MEGPRÓBÁLNAK ERŐSÍTENI

Az NB III-ban is szűkebb lesz a mezőny. Ennek ellenére igazán csak az újonc Andráshidánál látszik, hogy megpróbálnak célirányosan erősíteni. Egy adottságaihoz méltóan futballozó Vittman Ádám nagy erősségük lehet. Ehhez azonban a tehetséges csatárnak gólokat kell lőni. Hévízen a fiatalok lesznek a központban. Nagykanizsán is a jövőre építenek, remélhetőleg ezúttal bővebb lesz a keretük mint a tavasszal volt. Még van idő alakítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!